4.4.2008← Takaisin

Leinonen piti pintansa supersuurpujottelussa, Romar vei miesten mestaruuden

Eiliselle torstaille aikataulutettu supersuurpujottelun Suomen-mestaruuskilpailu Ruotsin Åressa jouduttiin siirtämään perjantaille

Järjestäjien suolausyrityksistä huolimatta kilpailurinnettä ei saatu riittävän hyvään kuntoon.

”Eilen rinteen pinnassa oli viisi senttiä paksu kova kerros, mutta sen alla aivan läpimärkää ja pehmeää lunta. Onneksi tänään päästiin laskemaan, vaikka rinne pehmeni viimeisten laskijoiden kohdalla aika paljon”, kertoi valmentaja Pasi Martikainen päivän olosuhteista.

Naisten super-G:n mestariksi laski koko viikon vauhtilajeja hallinnut tamperelainen Sanni Leinonen. Leinonen oli hienosti myös kolmas FIS-kilpailussa, jonka voitti Ruotsin Jessica Lindell-Vikarby. Toiseksi SM-taistossa laski Vaasan Tii-Maria Romar ja kolmanneksi nuori pääkaupunkiseutulainen Johanna Tikkanen.

Miehissä vaasalainen Andreas Romar katkaisi Imatran Urheilijoiden Jouni Pellisen voittoputken ja vei SM-kultaa ollen FIS-kilpailun neljäs. FIS-kisan voitto meni naisten tapaan Ruotsiin Matts Olssonille. Pellinen pokkasi SM-hopeaa ja Hyvinkään Slalomseuran Marko Piiroinen pronssia.

Vauhtilajien Suomen-mestaruuskilpailut Åressa päättyivät tänään. Huhtikuun 18. ja 19. päivinä jaetaan vielä nuorten ja yleisen sarjan SM-mitalit suurpujottelussa Pyhätunturilla.