Uutisen päiväys

3.2.2008← Takaisin

Leinonen ja Räsänen nuorten Suomen mestareiksi Tahkolla

Nuorten Suomen mestaruuksista pujoteltiin Tahkolla tänään sunnuntaina. Haastavassa rinteessä lasketussa kisassa korkeimmalle pallille nousivat Sanni Leinonen ja Joonas Räsänen.

Jäädytetty Tahko World Cup -rinne sai pehmeää lunta pintaansa ja muutti nuorten Suomen mestaruus -pujottelun olosuhteet haastaviksi. Hiihtoliiton alaisuudessa toimivan Tehotyttötiimin valmentaja Mika Marila kehui kilpailua kaikin puolin tasokkaaksi.

”Pohja oli jäässä ja pinnassa pehmeää lunta. Tänään nähtiin kuitenkin useita hyviä suorituksia”, kertoi Marila.

Nuorten alle 20-vuotiaiden naisten Suomen mestariksi laski Tampereen Slalom-Seuran Sanni Leinonen. Leinonen oli tänään ylivoimainen ja jätti kakkoseksi laskenutta Nilsiä Skin Sara Partasta lähes kolme sekuntia. Kolmanneksi laski Kouvolan Hiihtoseuran Nina Halme.

”Hyvä fiilis oli laskea tänään. Tämmöiset voittotaistelut nostavat itseluottamusta ja vaikka rinne olikin vaikea, välillä jäistä pintaa ja välillä pehmeää lunta, sain kisaan kaksi hyvää laskua”, tiistaina treenireissulle lähtevä Leinonen kertoi.

Eilisessä FIS-pujottelussa Leinonen laski ulos joukkuetoverinsa Jessica Honkosen lailla. Leinonen selvisi tällistä vammoitta, mutta Honkonen loukkasi polveaan.

Alle 20-vuotiaissa miehissä kilpailu oli naisten kisaa tiukempi. Paremmin toisessa laskussaan onnistunut nuorten maajoukkuemies Joonas Räsänen (Grifk Alpine) vei voiton 0,26 sekunnin erolla toiseksi laskeneeseen Ruka Slalomin Joonas Karjalaiseen. Kolmanneksi ylsi rovaniemeläisen Santa Claus Ski Teamin Niko Harmanen.

”Vaikka kyseessä olikin SM-kisa, ei minulla ollut ylimääräisiä paineita. Kunto on kohdillaan ja treenit ovat sujuneet hyvin, joten ihan rennosti pääsin laskemaan tänään”, mietti Räsänen päivän kisaa.

Myös Räsänen huomautti olosuhteiden olleen vaikeat.

”Toinen lasku oli minulla parempi, ja sillä sain eroa. Rata kului aika paljon molemmilla kierroksilla, mutta toisella se taisi kestää paremmin, koska pystyin laskemaan hyvän toisen laskun”, ensimmäiseen FIS-kilpailun voittoonsa tänään yltänyt Räsänen kertoi.

Molemmat Suomen mestarit hakevat huippukuntoaan loppukevääksi ja toivovat laskevansa nuorten maailmanmestaruuskisoissa Espanjan Jaga Formicalissa helmikuun lopussa. Sitä ennen ohjelmaan kuuluu tiukkaa harjoittelua ja FIS-kilpailuja.

Tahkolla ratkottiin myös nuorten alle 17-vuotiaiden pujottelumestarit. Tyttöjen paras oli Laura Nevalainen ja poikien Juho-Pekka Penttinen.

Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan sarjoittain Nilsiä Skin nettisivulta http://www.nilsiaski.fi/fisnsm/tulokset.htm