1.4.2008← Takaisin

Leinonen ja Pellinen syöksyivät Suomen-mestareiksi

Pujottelulla viime viikonloppuna Rukalla avatut alppihiihdon Suomen-mestaruuskilpailut jatkuivat tänään tiistaina syöksykilpailulla Ruotsin Åressa.

Erinomaisessa säässä ja vaativalla Åren vuoden 2007 maailmanmestaruusrinteellä lasketun syöksyn voittoihin selviytyivät Tampereen Slalomseuran Sanni Leinonen ja Imatran Urheilijoiden Jouni Pellinen.

SM-kilpailu laskettiin osana FIS-kilpailua. Neljänkymmenen naisen joukosta hopeisen SM-mitalin otti Vasa Skidklubbin Tii-Maria Romar ja kolmanneksi laski Nilsiä Skin Sara Partanen. Alle 20-vuotiaiden sarjassa Partanen nousi hopealle
    alle 17-vuotiaiden sarjan voitti 15-vuotias Johanna Tikkanen.

Miesten kilpailussa vauhtilajilaskija Pellisen takana toiseksi ylsi yksi monipuolisimmista alppihiihtäjistämme Vasa Skidklubbin Andreas Romar. Kolmas oli Vuokatti Slalomin Tuomas Huttunen. Alle 20-vuotiaissa voiton vei Romar, Huttusen ollessa toinen ja Santa Claus Ski Teamin Niko Harmasen laskiessa kolmanneksi.

Alle 17-vuotiaissa paras oli Kasperi Hietanen, toinen Kristian Kurki ja kolmas Albert Therman.

Kilpailut jatkuvat huomenna keskiviikkona super-combilla, jossa lasketaan syöksy ja pujottelu. Torstaina on vuorossa supersuurpujottelu.