Uutisen päiväys

11.4.2008← Takaisin

Leinonen ja Luusua kestivät ennakkosuosikin paineet SM-kilpailuissa

Freestylen Suomen-mestaruuskilpailut alkoivat tänään perjantaina Rukalla. Mestaruuksista taisteltiin Half pipessa ja parikumpareissa.

Rukan Super pipe kylpi auringonpaisteessa, kun Suomen parhaat pipe-laskijat hyppäsivät kouruun. Maailmalla mainetta niittäneet maajoukkuelaskijat Tampereen Kalle Leinonen ja Kuusamon Antti-Jussi Kemppainen pitivät kilpailun jännittävänä aivan viimeisiin finaalilaskuihin saakka. Leinonen vei tänään Suomen-mestaruuden pistein 46.80 ja Kemppainen taituroi toiseksi (44.60 p.). Kolmanneksi laski Turun Slalomseuran Pekka Hyysalo, joka keräsi pisteitä 35.70 p.

Leinonen oli tyytyväinen kilpailun tasoon ja omiin suorituksiinsa.

”Hyviä runeja tuli kisassa ja olen niihin tyytyväinen. Nuorempien laskijoiden hyvä taso yllätti ja se oli positiivista”, kertoi Leinonen hymyssä suin kilpailun jälkeen.

Vaikka Leinonen on voittanut isoja kilpailuja tällä kaudella, Suomen-mestaruus maistui hyvältä.

”Tulokset ovat olleet kaudella hyviä, mutta nälkää on jäänyt trikkien suhteen. Aina on varaa kehittyä paremmaksi ja oppia uusia temppuja”, jatkoi Leinonen.

Nuorten alle 16-vuotiaiden sarjassa Suomen-mestaruuteen taiteili Moebius Helsingin Jaakko Jokela. Toinen oli saman seuran Kalle Hildén ja kolmanneksi laski Rovaniemen Antti Ollila.

Luusua ei antanut nuorempien yllättää

Iltapäivällä Rukalla siirryttiin kumparerinteeseen, jossa laskettiin parikumparekilpailu. Maajoukkueen konkari Tapio Luusua piti vireensä alkukilpailusta lähtien ja voitti parikumpareissa kultaa. Finaalissa hän kohtasi joukkueen nuorimman Jyväskylän Freestyleseuran Arttu Kiramon, joka laski hopealle. Kolmas oli tänään Luusuan seurakaveri Pyhätunturin Slalomseuran Harri Kyllönen.

Voitto maistui Luusualle, vaikka hän pitääkin kumpareiden niin sanotusta sinkkukisasta parikumpareita enemmän.

”Kisa on aina kisa, eikä voi lähteä varmistelemaan. Rinnekin oli aika haastava, kova ja iso kumpuinen. Lisäksi finaalissa näkyvyys meni huonoksi, eikä nähnyt kuin parin kummun päähän”, Luusua sanoi voiton varmistuttua.

Toiseksi laskenut 18-vuotias Kiramo lähtee huomiseen päivään hyvällä fiiliksellä.

”Tänään otin kovia päänahkoja, mutta täysillä joutui laskemaan jokaisen laskun. Lähdin tykittämään alusta asti myös Tasea vastaan finaalissa ja hyvin meni ensimmäiselle nokalle asti. Oli mukavaa laskea, kun ei ollut ollenkaan paineita”, hopeaa laskenut Kiramo jutteli.

Naisten sarjan voittajaksi laski muuramelainen Jonna Nieminen, joka on kärsinyt pienestä flunssasta viime päivinä.

”Laskuihin olen tyytyväinen, yläkropan tekniikkavirhettä sain korjattua nyt myös kilpailuun”, ensi viikon keskiviikkona nilkkaleikkaukseen menevä Nieminen kertoi tyytyväisenä.

Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina kumparekilpailulla. Alkukilpailut alkavat klo 12.15 ja finaalit klo 16.00. Palkinnot jaetaan kaikkien lajien osalta lauantain iltagaalassa klo 20.30.

Tulokset
SM-kilpailut, Half pipe 11.4.2008, Ruka:
Miehet:
1) Kalle Leinonen, TSS, 46.80 p., 2) Antti-Jussi Kemppainen, RSF, 44.60 p., 3) Pekka Hyysalo, TuSSla, 35.70 p., 4) Jani Piiroinen, HySS, 34.40 p., 5) Tuomas Vaalisto, MOE, 29.20 p., 6) Oskar Skytt, MOE, 28.90 p.
M16:
1) Jaakko Jokela, MOE, 30.10 p., 2) Kalle Hildén, 29.30 p., 3) Antti Ollila, MCO, 28.10 p., 4) Olli Penttala, MOE, 27.50 p., 5) Patrik Lilja, JFS, 25.60 p., 6) Joonas Nieminen, 24.90 p., 7) Jussi Penttala, MOE, 23.70 p., 8) André Dalkarl, VIF, 22.20 p., 9) Antti Marttinen, 21.30 p., 10) Eetu Sieppi, MCO, 20.60 p.

SM-kilpailut, parikumpareet 11.4.2008, Ruka:
Miehet:
1) Tapio Luusua, PSS, 2) Arttu Kiramo, JFS, 3) Harri Kyllönen, PSS, 4) Eemeli Kallas, JFS
Naiset:
1) Jonna Nieminen, JFS, 2) Emma Kaikkonen, JFS, 3) Laura Karjalainen, RSF
M16:
1) Jimi Salonen, JFS, 2) Jussi Penttala, MOE, 3) Jussi Ruohola, MOE, 4) Veli-Valtteri Vanhala, JFS
M13:
1) Olli Penttala, MOE, 2) Joni Nieminen, JFS, 3) Miska Mustonen, JFS, 4) Valtteri Jylhä, JFS

Täydelliset tulokset päivitetään www.rukasm2008.fi -sivuille freestyleosioon.