Uutisen päiväys

23.2.2008← Takaisin

Leinonen 11:s alppihiihdon nuorten MM-kisojen avauslajissa

Alppihiihdon nuorten MM-kilpailujen avauslajissa naisten super-G:ssä Sanni Leinonen teki hyvän suomalaistuloksen laskien 11:nneksi. Edelle ehti muun muassa suurten alppimaiden, kuten Saksan, Itävallan ja Sveitsin laskijoita, joissa vauhtilajikulttuuri on huomattavasti Suomea edellä.

Leinonen: ”Jarruttelemaan ei lähdetty, vaikka vauhtikisoja ei tälle kaudelle ole takana”

Sanni Leinonen starttasi kilpailuun numerolla 55 ja laski suureen lähtönumeroonsa nähden erinomaisesti. Leinosen jälkeen kukaan ei enää tullut ohi. Kilpailun voitti Saksan Viktoria Rebensburg. Itävallan Anna Fenninger oli toinen ennen maannaistaan Stefanie Moseria.

”Tosi yllättynyt olen tuloksesta. Kävin loivalla osuudella pehmeän lumen puolella, joten lasku ei ollut täydellinen. Suuri kiitos tuloksesta kuuluu myös suksihuoltaja Ernstille, sukset toimivat loistavasti”, iloinen Leinonen jutteli verryttelyn lomassa.

Suomalaisista maaliin laski myös Sara Partanen ollen 47:s. Kristiina Roven ja Johanna Tikkasen kohtaloksi koituivat ulosajot.

Valmentaja Mika Marila oli kokonaisuudessaan tyytyväinen päivän kilpailuun, ottaen huomioon tosiasian, etteivät suomalaistytöt ole juuri vauhtiradoille päässeet. Rinne oli ajallisesti pitkä, mutta helpohko ja siinä oli paljon liukuosuuksia.

”Sannin suoritus oli oikeastaan erinomainen. Myös muut tytöt lähtivät hyökkäämään alusta asti turhia varmistelematta. Jos kokemusta olisi ollut enemmän, Kristiina ja Johanna olisivat varmasti pysyneet myös radalla”, analysoi Marila ensimmäisen kilpailupäivän antia.

Nuorten MM-kisojen seuraava laji on miesten syöksy, joka lasketaan tiistaina 26.2. Naiset kilpailevat seuraavan kerran syöksyssä keskiviikkona 27.2.

Tulokset
Nuorten MM-kilpailut, Jaca Formigal (SPA), naisten super-G, 23.2.2008:
1) Viktoria Rebensburg, GER, 1.40,19, 2) Anna Fenninger, AUT, +0,78, 3) Stefanie Moser, AUT, +1,46 … 11) Sanni Leinonen, FIN, +3,26, 47) Sara Partanen, FIN, +5,83 … Johanna Tikkanen, FIN, DNF, Kristiina Rove, FIN, DNF

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=50811

Kilpailun aikataulu, FIS Junior World Championships
26.2. Syöksy, miehet
27.2. Pujottelu, miehet
27.2. Syöksy, naiset
28.2. Super-G, miehet
28.2. Pujottelu, naiset
29.2. Suurpujottelu, miehet
29.2. Suurpujottelu, naiset