Uutisen päiväys

21.2.2008← Takaisin

Leino varmisti paikkansa ensi kauden maailmancupissa

    Italian Madesimossa lasketussa Eurooppa-cupin suurpujottelussa parhaiten onnistui Jukka Rajala. Vaikka Jukka Leino keskeytti, varmisti hän sijoituksen kolmen parhaan joukossa cupin loppupisteissä.

    Vaikka tämän päivän Eurooppa-cupin startti Italian Madesimossa päättyi Jukka Leinon osalta ulosajoon toisella kierroksella, on Leino EC:n suurpujottelucupissa vähintään kolmen parhaan joukossa.

    ”Tietysti kisasta jäi huono maku, mutta ensi kauden henkilökohtaisen maailmancupin paikan varmistuminen lämmittää paljon. Se oli yksi kauden tavoitteista”, kertoi Leino, jolla on edessään pitkä lentomatka Vancouveriin huomenna perjantaina.

    Leinon sijoitus kolmen joukossa cupin loppupisteissä varmistui Ranskan Gauthier des Tessieresin laskettua myös ulos päivän kisassa. Leino johtaa edelleen suurpujottelucupia, nyt vain kahden pisteen turvin ennen päivän ylivoimaista voittajaa Philipp Schoerghoferia. Itävaltalainen voitti Madesimossa myös eilen. Kolmantena on des Tessieres.

    ”Erot ovat pienet, mutta kaikki on omissa käsissä suurpujottelucupin suhteen. Voitosta lähdin tänään laskemaan ja niin täytyy tehdä myös viimeisessä EC-kisassa maaliskuussa”, Leino jatkoi.

    Suomalaisittain parhaiten tänään onnistui Jukka Rajala, joka oli 15:s. Leinon tapaan Andreas Romar laski ulos ja neljäs suomalainen Jouni Pellinen ei startannut toiselle kierrokselle.

    Miesten Eurooppa-cupin viimeinen suurpujotteluosakilpailu lasketaan Ranskan Serre Chevalierissa 12.3.2008.

    Tulokset
    Miesten Eurooppa-cup, suurpujottelu, Madesimo (ITA) 21.2.2008:
    1) Philipp Schoerghofer, AUT, 2.05,27, 2) Marcel Hirscher, AUT, +1,70, 3) Marcus Nilsen, NOR, +2,00 …
    15) Jukka Rajala, FIN, +3,09 …
    Jukka Leino, FIN, DNF 2nd run, Andreas Romar, FIN, DNF 1st run, Jouni Pellinen DNS 2nd run

    Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52335