Uutisen päiväys

18.2.2020← Takaisin

Laura Mononen kahdeksas Åren sprintissä

Maastohiihdon Ruotsin ja Norjan kiertue, Ski Tour, jatkui tänään Åressa vapaan sprinttikilpailulla. Kilpailu oli maailmancupin tasolla täysin uudenlainen, sillä kilpailussa hiihdettiin pääosin laskettelurinnettä ylös kiiveten. Laura Mononen oli parhaana suomalaisurheilijana kilpailun kahdeksas. Sijoitus on Monoselle uran paras vapaan hiihtotavan sprintissä.

Mononen esitti koko päivän vahvoja otteita. Karsinnan viidenneksi hiihtänyt suomalaisurheilija oli yksi harvoista urheilijoista, jotka pystyivät esittämään nousussa pientä loikkaa ja Mononen kokikin kovan nousuhiihdon sopivan hänelle.

– Mielenkiintoinen, yllättävän hauska päivä. Hyvää menoa ja olo oli hyvä koko päivän. Olen tyytyväinen, totesi Mononen.

Mononen jatkoi karsinnasta aina välierään asti. Suomalaisurheilija oli lopulta välieränsä neljäs. Järkevällä vauhdinjaolla koko päivän hiihtänyt Mononen koki , että jaksamista olisi ollut finaalipaikkaankin, mutta sopivaa kaistaa ei välierän nousussa löytynyt.

– Vähän harmittaa, että välierässä ei löytynyt koloa, josta olisi päässyt hiihtämään omaa vauhtia, kertasi Mononen.

Suomalaisnaisista pisteille hiihtivät myös Krista Pärmäkoski (13:s) ja Anne Kyllönen (24:s). Kerttu Niskanen hiihti karsinnassa sijalle 51. Norja otti kilpailussa kolmoisvoiton, kun Therese Johaug nappasi uransa ensimmäisen sprinttivoiton. Toiseksi maaliin hiihti Heidi Weng ennen Astrid Uhrenholdt Jacobsenia.

Tulokset

Suomalaismiehistä erävaiheisiin hiihti Lauri Vuorinen, joka oli karsinnan 17:s. Vuorinen avasi päivän pirteästi, mutta kova nousu vaati veronsa ja palautuminen erä hiihtoon ei toiminut toivotulla tavalla.

– Karsinta meni hyvin, jaksoi puristaa reidellä ylös asti. Erään ei onnistunut palautumaan tarpeeksi hyvin, lihaksesta loppui ihan totaalisesti vääntö. Nyt ei vaan pystynyt parempaan, totesi Vuorinen.

Markus Vuorela oli karsinnan 40:s, Iivo Niskanen 42:s ja Lari Lehtonen 49:s. Miesten kilpailun voiton vei odotetusti Norjan Johannas Hösflot Klaebo. Toiseksi sijoittui Italian Federico Pellegrino ja kolmannen sijan nimiinsä vei Ranskan Renaud Jay.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa