29.11.2008← Takaisin

Lassilalle uran paras cup-sijoitus – 11 suomalaista cupin pisteille

Kalle Lassila nappasi uransa parhaan sijoituksen maailmancupissa, kun hän taisteli Rukan sprintissä neljänneksi. Suomalaisnaisista A-finaaliin selvisivät Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen, joista Saarinen oli viides ja Kuitunen kuudes.

Lassilan edelle perinteisen hiihtotavan kilpailussa jäi kolme norjalaista, joista voiton vei Ola Vigen Hattestad ennen Tor Arne Hetlandia ja John Kristian Dahlia. Lassila oli aiemminkin onnistunut juuri Rukalla, sillä ennen lauantaita paras cup-sijoitus oli Rukalla viime vuonna tullut 6. sija. Nyt Lassila oli vahvassa vauhdissa jo alusta lähtien, sillä hän oli karsinnan ja puolivälieränsä nopein. Välierässä Lassilalla oli hieman onneakin, sillä tie vei lopulta erän kolmantena aikavertailun turvin A-finaaliin.
”Aika uupunut olen. Aamusta asti on ollut hyvä päivä. Paremmin jaksoin viimeistä erää (finaalia) hiihtää kuin kertaakaan aikaisemmin, tämä antoi itseluottamusta, kestävyys on parantunut”, suksirikon loppukilpailun lähdössä kokenut Lassila sanoi kilpailun jälkeen.
Muista suomalaisista Sami Jauhojärvi sijoittui lopulta kymmenenneksi, mutta rovaniemeläisen päivään mahtui epäonneakin. Jauhojärvi oli välierässään jo nousemassa kolmanneksi, kunnes suksikontakti norjalaisen kanssa heivasi hänet ulos radalta ja loppuosa meni hiihtelyksi. Muista jatkoon päässeistä Jesse Väänänen oli 20:s, Jari Joutsen 21:s ja Martti Jylhä 27:s. Väänästä harmitti, ettei hän päässyt alussa parempaan vauhtiin.
”Mutta kiva, että meillä on joukkueessa yksi tykki”, Väänänen iloitsi Lassilan vahvasta hiihdosta.
Sen lisäksi Väänänen iloitsi siitä, että pisteitä kuitenkin tuli. Väänäsen tavoite ennen kautta oli nimenomaan nostaa perustasoa niin, että huonoinakin päivinä tulisi pisteitä.

Kolme suomalaisnaista välierissä

Naisten kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic ennen Ruotsin Lina Anderssonia. Aino-Kaisa Saarinen oli viides ja Virpi Kuitunen kuudes.
”Välieristä palauduin finaaliin ihan hyvin. Finaali tuntui hyvälle, paitsi ihan loppu oli pehmeää. Suoritukseen olen tyytyväinen, kunto tuntuu hyvältä. Luottavaisena huomiseen, joka on itselle parempi matka”, maailmancupissa kahden osakilpailun jälkeen toisena oleva Saarinen sanoi.
”Pitää olla tyytyväinen, kun pääsi A-finaaliin. Sprinteissä tavoitteena ottaa kauden aika voittoja. Huomenna on vähintään yhtä hyvä sija tavoitteena”, Kuitunen sanoi kuitenkin aavistuksen pettyneenä.
Välieriin päässyt kolmas suomalainen Pirjo Muranen oli B-finaalin toinen eli kilpailun kahdeksas.
”A-finaali oli tavoite, joten olen pettynyt. Tahtoo aina semifinaali olla vaikein, tämä (B-finaali) oli taas jo ihan erilaista hiihtoa”, Muranen tuumi.
Muista pisteille päässeistä suomalaisista Kirsi Perälä oli 14:s, Mona-Liisa Malvalehto 15:s ja puolivälierässä epäonnisesti kaatunut Krista Lähteenmäki 28:s. Epäonnesta huolimatta Lähteenmäki hiihti hienosti, sillä 17-vuotias hiihti uransa ensimmäisessä cup-kilpailussa heti pisteille.

Sunnuntaina Rukalla hiihdetään naisten 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä perinteisellä.