4.10.2008← Takaisin

Larinto FIS kesä GP:n finaalin kuudes - Schlierenzauer voittaja

Ville Larinto hyppäsi kuudenneksi FIS kesä-Grand Prix´n finaalissa Tshekin Liberecissä. Kilpailun ja koko GP-sarja voitti Itävallan Gregor Schlirenzauer.

Suomen joukkueen 18-vuotis Ville Larinto jätti taakseen monta kovaa nimeä ja otti uransa parhaan sijoituksen Liberecin HS134 mäessä iltakilpailuna käydyssä FIS kesä Grand Prix´n finaalissa lauantaina. Toisen polven lahtelaishyppääjä teki kaksi tasaista suoritusta, hyppyjen pituudet 130,5 metriä ja 128 metriä.

- Täällä käytiin hieno kilpailu ja Ville hyppäsi loistavasti. Pari kertaa se on ollut lähellä aikaisemminkin ja nyt se onnistui. Kyllä tämä lisää nuoren miehen itseluottamusta, myhäili Suomen joukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen ensi talven MM-näyttämöltä Liberecistä.

Toinen kilpailussa mukana ollut suomalaishyppääjä Kalle Keituri epäonnistui ensimmäisessä hypyssään ja se merkitsi, että toista ei tullut.

- Harmittaa, että Kallen hyvä sarja katkesi. Hän vain totaalisesti unohti ponnistaa, ei mies itsekään osannut sanoa mistä black out tuli. Se on kuitenkin vain yksi hyppy. Kalle hyppäsi hyvin täälläkin harjoituksissa. En ole hänestä huolissani, Väätäinen arvioi. Kalle Keituri jäi ilman cup-pisteitä ainoastaan GP:n ensimmäisessä ja viimeisessä kilpailussa ja keräsi niitä yhteensä 137.

Päävalmentaja Janne Väätäisen tunnelmat ovat kesäkauden loppuessa luottavaiset.
    - Meillä on kokeneita hyppääjiä, jotka ovat harjoitelleen hyvin ja lisäksi näitä nuoria, joiden kehittymistä on ilo seurata. Kyllä me hyvä ryhmä kokoon saadaan, kun maailmancup taas alkaa Kuusamon Rukalla marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

FIS kesä Grand Prix käsitti kymmenen henkilökohtaista kilpailua ja yhden joukkuekilpailun. Kilpailu voitosta oli kahden kauppa. Itävallan Gregor Schlierenzauer oli koko ajan lievästi niskan päällä. Sveitsin Simon Amman antoi kuitenkin tiukan vastuksen. Parivaljakko vei nimiinsä kymmenestä voitosta seitsemän. Finaalin ja koko kilpailun voittajaksi selvisi Schlierenzauer 670 pisteellä. Ammanin pistemäärä oli 617. Kolmanneksi sijoittunet Saksan Michael Uhrmann jäi Ammanista 271 pistettä, hän sai kokoon 346 pistettä.