Uutisen päiväys

23.1.2004← Takaisin

Lajuselle kauden avausvoitto, Manniselle keltainen liivi

Samppa Lajunen vei voiton ja Hannu Manninen oli kolmas yhdistetyn maailmancupin normaalikilpailussa Japanin Nayorossa. Manninen siirtyi maailmancupin johtoon.

Suomalaisten kokonaispanos oli talven paras, sillä palkintorahoille kiilasivat myös Jaakko Tallus (9:s) ja Jouni Kaitainen (10:s). Lajusen ja Mannisen väliin kiilasi Saksan Sebastian Haseney, joka hävisi Lajuselle sekunnin ja voitti Mannisen 0,8 sekunnilla.

Voitto oli Lajuselle kauden ensimmäinen.
- Ainoa taktiikka oli satsata loppuun, Lajunen kommentoi viimeisellä sadalla metrillä tekemäänsä tuotteliasta loppurykäisyään.

Suomalaisille oli jälleen tarjolla kaksoisvoitto ja Manniselle voitto, ellei hän olisi kaatunut 500 metriä ennen maalia. Manninen tuiskahti nurin johtoasemassa, kun hänen sauvansa jäi suksien väliin. Kärkinelikon muut urheilijat, Lajunen, Haseney ja Saksan Ronny Ackermann karkasivat 30 metrin päähän, mutta Ackermannin ohi Manninen onnekseen vielä ennätti.

Se riitti riistämään saksalaiselta cup-johtajan keltaisen liivin neljän pisteen erolla. Kaatumiseen kuitenkin tärvääntyi paitsi 40 cup-pistettä, myös 8 500 Sveitsin frangia.
- Se oli kallis kaatuminen, mutta keltainen liivi tyydyttää, Manninen summasi.

Suomalaisetkin kiirehtivät kilpailun jälkeen bussimatkalle Sapporoon, jossa kilpaillaan maailmancupin seuraava kilpailu sunnuntaina. Kilpailumuotona on yhteislähtö.

Tulokset: www.fis-ski.com