2.1.2004← Takaisin

Lajunen toinen, Manninen neljäs Reit im Winklissä

Samppa Lajunen oli loppuun asti voittotaistossa yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Reit im Winklissä. Lajunen joutui kuitenkin taipumaan kakkoseksi, kun Norjan Magus Moan otti sprinttikilpailussa uransa ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton 1,8 sekunnin erolla.

Yhdysvaltain Todd Lodwick oli kolmas, Hannu Manninen täydensi hyvää suomalaispanosta neljännellä sijalla. Tasapainoisen kilpailun tehnyt Jaakko Tallus oli ilahduttavasti 13:s ja flunssasta toipunut Jouni Kaitainen 30:s.

Reit im Winkl’ssä nähtiin toistaiseksi kauden mielenkiintoisin yhdistetyn maailmancupin kilpailu, jossa voittajaksi saatiin uusi norjalaisnimi eikä palkintopallille vaihteeksi noussut yhtään saksalaista.

Mielenkiintoinen kilpailusta muodostui viimeistään siinä vaiheessa, kun Saksan Ronny Ackermann ei mäkiosuuden viimeisenä hyppääjänä siirtynytkään tuloslistan kärkeen. Ackermann jäi K90-mäessä 87,5 metrin hypyllä vaatimattomasti 19:nneksi ja kilpailu sai aiempiin cup-kilpailuihin verrattuna täysin toisenlaisen käänteen. Ensimmäisenä hiihto-osuudelle lähti yllättäen Sveitsiä edustava trondheimilainen Jan Schmid. Suomalaisista Lajunen oli parhaissa asemissa kuudentena 91,5 metrin hypyllä (-0.24), Kaitainen ja Tallus jakoivat 11:nnen sijan (-0.36) ja Manninenkin oli vielä inhimillisen aikarajan (-0.50) päässä 15:ntenä.

Lajunen ja seitsemäntenä lähtenyt Moan hilautuivat kärkipäähän alkukilometreillä ja ratkoivat viimeiset kilometrit kahdestaan voiton kohtaloa. Moanin puhti riitti voittoon asti, mutta Lajunen otti kauden toisen palkintopallisijansa. Manninen nousi odotetusti taistelemaan hyvistä sijoituksista, mutta neljättä sijaa ylemmäksi ei sprinttikilpailussa ollut asiaa.

Maailmancup jatkuu Saksan Schonachissa sunnuntaina Saksan gp-kiertueen päätöskilpailulla. Kahdeksanneksi sijoittunut Ackermann piti cup-johtonsa pistein 582, Manninen jatkaa toisena (450). Kakkossija nosti Lajusen pisteissä viidenneksi (307). Saksan gp:tä johtaa Ackermann (132), Lodwick on toisena (120), Lajunen kolmantena (116) ja Manninen kuudentena (90).