Uutisen päiväys

13.1.2006← Takaisin

Lahtela, Ronkainen ja Mustonen jälleen finaaliin

Kumparelaskijoiden vauhti kiihtyy kohti Torinoa. Deer Valleyssä lasketussa alkukilpailussa voiton vei USA:n Toby Dawson (25,47), isäntämaan Alexandre Bilodeau (25,47) oli toinen. Suomalaisittain alkukilpailu sujui myös erinomaisesti. Janne Lahtela (25,32) oli alkukilpailun kolmas, Mikko Ronkainen (25,12) kuudes ja Sami Mustonen (24,99) seitsemäs. Tapio Luusua karsiutui finaalista.

Janne Lahtelan upeat otteet jatkuivat kun kumparelaskijat taistelivat finaalipaikoista Kanadassa. Alkukilpailu oli erittäin tiukka, seitsemänneksi laskenut Mustonen jäi vain puoli pistettä alkukilpailun voittajalle. Lahtelalla kärkeen on vaivaiset 0,15 pistettä. Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli iloinen saadessaan kolme laskijaa seitsemän parhaan joukkoon.

- Pojat laskivat erittäin hienosti. Kaikilla oli vielä käsijarru hieman päällä eikä kaikkia kortteja paljastettu. Erittäin tyytyväinen saa olla alkukilpailun tulokseen. Parannettavaa finaaliin jää paljon, kilpailu kärjessä on todella tiukkaa, eikä virheisiin ole varaa. Finaalista ei ilman palkintosijoja poistuta, ilmoitti Lehtikallio.

Rinne Deer Valleyssä on erittäin vaikea mikä sopii teknisille suomalaislaskijoille erittäin hyvin. Rinteen pituus on huikeat 260 metriä ja keskijyrkkyys on 29°. Finaali lasketaan perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Lisätietoja: http://www.fis-ski.com/