Uutisen päiväys

7.1.2006← Takaisin

Lahtela, Mustonen ja Ronkainen finaaliin, Luusua karsiutui

Kumparelaskun maailman cupin Mt Gabrielin osakilpailu käynnistyi suomalaisittain positiivisissa merkeissä. Neljästä suomalaisesta kolme selviytyi illan finaaliin. Niin maailman cupin viitonen Sami Mustonen kuin kautensa tänään startannut Janne Lahtela sekä Mikko Ronkainen selviytyivät läpi karsinnan. Mt Gabrieliin maailman cupiin keltainen liivi yllään lähtenyt Tapio Luusua ei yltänyt finaaliin asti vaan karsiutui.

Suomalaisista parhaan karsintalaskun suoritti Janne Lahtela, joka oli karsintojen kymmenes pistein 24,65. Karsintojen 12., Sami Mustonen, selviytyi finaaliin pistein 24,61. Mikko Ronkaisen pisteet 24,57, riittivät sijalle 13. ja näin ollen finaalikierrokselle, jossa laskee kaiken kaikkiaan 16 karsintojen parasta.

Luusuan pisteet 24,11 oikeuttivat 18. sijaan.

Karsintojen ylivoimaisesti parhaaseen laskuun ylsi Yhdysvaltojen Jeremy Bloom pistein 26,51. Kanadan Alexandre Bilodeau oli kakkonen (26,18) ja Yhdysvaltojen Travis Mayer kolmas (25,81).

Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli positiivisilla mielin suojattiensa karsintalaskuihin.

- Pojat vetivät ihan peruslaskut. Aika lailla varman päälle suorittivat ja sanoisin, että finaaliin mentäessä mahdollisuudet on vaikka mihin. Helpohko rinne takasi paljon kovatasoisia laskuja läpi ensimmäisen kierroksen. Hyvillä mielin lähdetään finaaliin ja kun karsintojen pisteitä katsoo, on pojilla vielä paljon annettavaa finaalissa, Lehtikallio kertoi karsinnan jälkeen.

Finaali starttaa klo 20:30 suomen aikaa.