7.1.2006← Takaisin

Lahtela kolmas, Kanadan Bilodeau voittoon

Suomen Janne Lahtela laski komeasti kolmanneksi kumparelaskun osakilpailussa Mt. Gabrielin rinteillä. Finaalissa nähtiin useita kovatasoisia suorituksia ja kamppailu paikasta palkintopallilla oli tiukka. Voittoon tänään laski jo karsinnoissa hyvin suoriutunut Kanadan Alexandre Biledeau pistein 27,66. Yhdysvaltojen Jeremy Bloom oli lopputuloksissa kolmas pisteillä 26,97, vai kymmenyksen verran Lahtelaa parempana.

Selkävaivojen takia alkukauden sivussa ollut Janne Lahtela teki loistavan paluun kilpa-areenoille. Karsinnoissa kerätyt pisteet 24,65 olivat vain lämmittelyä ja finaalissa olympiavoittaja väläytti todellista osaamistaan. Pisteet 26,86 nostivat Lahtelan karsintojen kymmenenneltä sijalta palkintopallille.

Karsinnoista finaaliin selvinneet Mikko Ronkainen ja Sami Mustonen paransivat niin ikään suorituksiaan finaalissa, mutta pisteet eivät valitettavasti tällä kertaa riittäneet aivan kärkikahinoihin. Karsintojen jälkeen 13. ollut Ronkainen paranteli hieman sijoitustaan ollen lopputuloksissa sijalla 10. pistein 25,72. Mustonen, karsintojen 12., oli finaalissa lopulta 11. (25,34).

Päävalmentaja Pekka Lehtikallio oli illan saldoon hyvin tyytyväinen.

- Erittäin hieno come back Jannelta. Ei voi muuta sanoa. Kyllä kärkikolmikko oli tänään tiukka ja jokainen paikkansa ansaitsi. Jannen lasku oli erittäin hyvä ja selkeästi eri tasoa kuin karsinnoissa. Samin ja Mikonkin laskut olivat mielestäni hyviä, mutta pisteet ei nyt vaan riittänyt. Kilpailu painottui aika paljon hyppyihin, koska mäki on kohtalaisen loiva.
Parasta tässä on se, että joukkueesta alkaa syvyyttä löytymään. Kaikki pystyvät ottamaan paikan palkintopallilta, joten laajalla skaalalla pystytään jatkamaan eteenpäin, Lehtikallio kuvaili finaalin jälkeen.

Neljäs mukana ollut suomalainen, Tapio Luusua, oli tänään 18. eikä ollut mukana finaalissa.

Seuraavan kerran kumparelaskussa kisataan ensi viikon perjantaina, 13.1.2006, jolloin vuorossa on Deer Valleyn osakilpailu Yhdysvalloissa.