Uutisen päiväys

11.1.2009← Takaisin

Lähteenmäki odotetusti 20-vuotiaiden yhdistelmähiihdon mestariksi

Ikaalisten Urheilijoiden Krista Lähteenmäki vei odotetusti ja ylivoimaisesti 20-vuotiaiden 5+5 kilometrin yhdistelmähiihdon SM-kultaa Jämillä sunnuntaina. Vieremän Koiton Marjaana Pitkänen ja Leppävirran Virin Tanja Kauppinen olivat muut iloiset mitalistit.

Lähteenmäki karkasi omille teilleen jo alussa, jonka jälkeen ero kasvoikin tasaisesti. Maaliin hän tuli 1.21,6 ennen Pitkästä. Lähteenmäki oli tyytyväinen eroon, joka kertoo nuorten MM-kisoja ajatellenkin hyvää.
”Aika kovaa pistin menemään, lähdin kovaa, että porukka hajoaisi. Viimeiseen nousuun ennen vaihtoa vähän himmasin, että pääsin tuoreilla jaloilla hiihtämään vapaata. Vapaalla ajattelin, että kiristetään mitä lähtee tämän viikonlopun jälkeen ja tehdään eroa”, Lähteenmäki kertasi ja kertoi herätyskellon herättäneen aikaisen kilpailuajankohdan vuoksi jo 5.30.
Siilinjärvellä asuva Marjaana Pitkänen oli hopeastaan iloinen.
”Aloitin reippaasti, mutta jaksoin hyvin loppuunkin. Ajattelin, että jos Krista ei ihan hulluna lähde alussa, yritän siihen mukaan. Eroa tuli kuitenkin tasaisesti Kristaan”, Pitkänen sanoi ja kertoi vaihtaneensa seuraa Vieremän Koittoon lähinnä viestiporukan vuoksi.
Kauppisella oli onneakin, sillä loppukirikamppailussa hieman edellä ollut Kuoreveden Kärjen Johanna Heinänen kaatui vain vähän ennen maalia ja jäi neljänneksi. Vaihdossa Kauppinen oli kuudentena, mutta nousi vapaan osuudella mitalistiksi.
”Perinteinen oli tänään yllättävän hyvää. Vapaalla lähdin niin kovaa kuin pääsin, että saisin kolmannen sijan kiinni. Hyvä hiihto”, Kauppinen iloitsi vaikka harmittelikin Heinäsen kaatumista.
Pitkänen ja Kauppinen mahtuvat vielä 18-vuotiaiden sarjaan, mutta jahtaavat tosissaan PM-kisapaikkojen lisäksi myös nuorten MM-kisapaikkoja. Nuorten SM-kilpailut jatkuvat Rokualla ensi viikonloppuna, jossa ohjelmassa on myös 17- ja 18-vuotiaiden sarjat.

Tulokset: www.jamism.fi