Uutisen päiväys

28.1.2012← Takaisin

Lähteenmäki ja Nousiainen päivän voittajat Keuruulla

Lauantai tarjosi upean kisapäivän niin sään kuin jännityksenkin suhteen. Kisoissa koettiin jännitystä ja draamaa naisten 10km takaa-ajossa ja miesten 15km takaa-ajossa. Naisten trilleri ratkesi eilisen prologin tapaan Krista Lähteenmäen eduksi todella niukasti loppusuoran kirityksessä. Kisan kakkoseksi tänään Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen kolmanneksi. Miesten takaa-ajo ratkesi dramaattisesti hieman ennen viimeisiä kurveja, kun Mikko Koutaniemi ja Matti Heikkinen kolaroivat ja Heikkinen menetti rytäkässä sauvansa. Kärkikolmikko pääsi heiltä karkuun ja Ville Nousiainen repi liki viiden sekunnin kaulan ja otti sm-kultaa ennen Sami Jauhojärveä ja Tero Similää


Kisapäivä oli yleisörikas ja helli katsojia upealla säällä. Toivon mukaan huomiseen kisapäivään saadaan yhtä upeat puitteet ja yleisöä paikalle nauttimaan mahtavasta kisatunnelmasta vielä kisojen viimeisenäkin päivänä.

Naisten takaa-ajo käynnistyi upeassa talvisäässä. Kärkikaksikkona matkaan eilisen prologin mukaan lähtivät Krista Lähteenmäki ja sadasosan perässä Aino-Kaisa Saarinen. Perästä lähteneet Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja-Lilja lähtivät kovaan takaa-ajoon jossa Roponen jätti Sarasoja-Liljan hiljalleen taakseen ja saavutti jatkuvasti kärkikaksikkona hiihtäneitä Lähteenmäkeä ja Saarista.

Hieman alle 7km paikkeilla Roponen saavutti kärkikaksikon ja oli iskuetäisyydellä. Seuraavista tiloista taisteilvat Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Laura Ahervo.
Trilleri jäi aivan loppusuoralle, jossa Aino-Kaisa Saarinen tuntui jo vievän mestaruuden kunnes Krista Lähteenmäki pusersi itsestään vielä kirin ja painui kuin painuikin Saarisen ohitse ja vei eilisen prologin tapaan voiton vain sadasosien turvin. Upean suorituksen ja nousun tehnyt Riitta-Liisa Roponen sijoittui kolmanneksi.

Miesten takaa-ajo käynnistyi Sami Jauhojärven johdolla. Jauhojärvi lähti kuitenkin vain sadasosasekunnin turvin ennen Matias Strandvallia. Muutaman sekunnin sisään mahtui käytännössä koko kärkijoukko ja startissa olikin melkoinen säpinä, että lähtijät saatiin ajallaan vauhtiin. Takaa noussut Ville Nousiainen kiilasi kärkipaikalle kolmen kilometrin jälkeen. Strandvall ei pysynyt kärjen vauhdissa vaan putosi jo 10 sekunnin päähän kärjestä.

Kärkikolmikkona kisan kolmanneksessa sivakoivat Matti Heikkinen, Nousiainen ja Jauhojärvi. Kolmikko oli repäissyt kuuden kilometrin kohdalla eroa takaa tuleviin jo kymmenkunta sekuntia.

Kymmenen kilometrin kohdalla kärkikolmikko oli saanut jo uutta seuraa. Mikko Koutaniemi, Tero Similä ja Jussi Simula olivat nousseet mukaan taisteluun. Kuuden kärkijoukko oli karannut takaatulevilta reilut 20 sekuntia, joten lopputaisto nähtäisiin tämän porukan sisällä.

Viimeisellä kierroksella nähtiin dramatiikkaa kun Mikko Koutaniemi ja Matti Heikkinen kompuroivat keskenään. Kompuroinnissa Heikkinen koko myös sauvarikon, joten peli oli hänen osaltaan selvä. Tämän jälkeen Nousiainen repäisi rajun kaulan ja kiritti mestaruuteen reilulla kaulalla toiseksi tulleeseen Jauhojärveen. Tero Similä kiri kolmanneksi.

Keuruun SM-kisojen tiedotus