Uutisen päiväys

13.12.2012← Takaisin

Kyllönen toinen Canmoren kympillä

Anne Kyllönen hiihti toiseksi perinteisen 10 kilometrillä ja nousi ensimmäistä kertaa maailmancupin palkintopallille. Päävalmentaja kehui kajaanilaisen taktisesti onnistunutta hiihtoa.

- Tähän minä olen tähdännyt. Olen koko ajan ollut kovassa kunnossa ja vain odottanut, milloin pääsen sen näyttämään. Nyt se sitten tuli ja kyllä helpottaa, Anne Kyllönen kertoo onnittelijoiden keskeltä.
Naisten 10 kilometrin perinteinen kisa hiihdettiin massalähtönä. Startissa rinnakkain oli neljä latua ja rata jatkui leveänä koko matkan. Naiset hiihtivät kolme kertaa 3,3 kilometrin lenkin, jolla oli korkeuseroa peräti 74 metriä, tykkilumipohjaisena rata on myös kova.
- Tiesin jo tänne tullessani olevani täällä vahvoilla. Mitä rankempaa sitä paremmin se sopii minulle, Kyllönen kertoo.

Kisan voittanut Justyna Kowalcyzk jätti pääryhmän ja hiihti yksinäistä hiihtoa edellä ja Kyllönen pääryhmän mukana. Pari kilometriä ennen maalia Kyllönen nykäisi hetkessä ylämäessä eron muuhun ryhmään varsin helponnäköisesti. Oliko se niin helppoa, miltä se näytti?
- Kyllä se tänään oli. Tänään pystyin koko ajan hiihtämään täysin omaa hiihtoa. Koko ajan oli todella helpontuntoista ja mukava hiihtää. Kaikki onnistui täydellisesti. Tiesin olevani kovassa kunnossa ja tavoittelin podiumille ja tänään se sitten tuli. Totta kai olen onnellinen, tuntuu mahtavalta. , Kyllönen iloitsee.
Päävalmentaja Magnar Dalen oli luonnollisesti tyytyväinen Kyllösen kakkossijasta:
- Nyt hymyilyttää. Tämän takia tätä työtä tehdään, että saadaan urheilijat nostettua palkintopallille. Nyt olen tyytyväinen. Anne hiihti tänään taktisesti älykkään hiihdon. Hän lähti riittävän rauhallisesti ja iski lopussa. Hienoa. Kaikki meni tänään nappiin suksia myöten.

Mona-Liisa Malvalehto oli naisten perinteisellä kympillä 36:s.
- Yritin hiihtää rennosti, mutta taistelua se oli koko matkan. Tasapaksua tekemistä, vaikka en minä mahdottomia odottanut. Korkealla ei koskaan tiedä, kuinka kroppa reagoi: kuiva ilma ja pakkasta niin hengitys ei taas pelannut.

Miesten 15 kilometrin perinteisellä ei ollut suomalaisosallistujia, sillä miehet päättivät keskittyä lauantain sprinttikisaan.