Uutisen päiväys

5.2.2005← Takaisin

Kuusamon Erä-Veikot miesten viestin voittaja

Kuusamon Erä-Veikkojen Keijo Kurttila , Valeri Rodokhlebov, Esa Mursu ja Marko Maaninka johti Keravalla miesten SM-viestiä alusta loppuun asti. Hopealle hiihti Lapuan Virkiä ja pronssille Joutsan Pommi.

Kuusamon Erä-Veikot otti seuran 12:nnen viestikullan tasaisella joukkueella, jonka aloittaja Keijo Kurttila otti piikkipaikan ja muu joukkue ei ollut pekkaa pahempi. Kakkososuuden Valeri Rodokhlebov tiesi, että kestävyyttä riittää ja paikka kärjessä pysyi. Ensimmäisen vapaan osuuden hiihtäjä Esa Mursu hiihti lähes koko matkan tasatahtiin Lapuan Jari Kalliokosken kanssa ja kertoi pitäneensä silmällä takana tulijoista ennen kaikkea Joutsan Juha Lallukkaa, joka hiihtikin osuuden nopeimman ajan.

- Tärkeintä oli katsoa, ettei Lallukka pääse kantaan, hän kommentoi voittajahaastattelussa.
KEV:n ankkuri Marko Maaninka sai vastaansa Lapuan Virkiän ankkurina olleen ampumahiihdon maajoukkuemiehen Timo Antilan ja pystyi hyvin pitämään tämän takanaan.

- Minulla oli hyvä suksi. Päätin hiihtää oman hiihtoni ja siinä se vain Timo rupesi jäämään. Kuusamon Erä-Veikot otti viestikultaa täsmälleen samalla joukkueella toissa vuonna.

Lapuan Virkiä otti hopeaa joukkueella Kuisma Taipale, Karri Hietamäki, Jari Kalliokoski ja Timo Antila. Viime vuoden voittajajoukkue, Joutsan Pommi sai nyt pronssia joukkueella Ville Kinnunen, Mika Myllylä, Juha Lallukka ja Matti Heikkinen.