Uutisen päiväys

29.12.2008← Takaisin

Kuulumisia nuorten mäkihyppyryhmän leiriltä Taivalkoskelta

Maamme parhaat kotkanpoikaset leireilivät talven ensimmäisen lumileirin Taivalkoskella 18.–21.12.08.

Leirille osallistui seitsemän 13–15 vuotiasta urheilijaa etelästä pohjoiseen. Mukana olivat Leevi Mutru, Ilkka Herola, Juuso Heikkinen, Olli Salmela, Anselmi Ilola, Jarkko Määttä sekä Antti Määttä.
Valmentajina toimivat Tuomas Virtanen ja Lauri Hakola.
Leirin tavoitteena oli saada paljon lajisuorituksia pienistä mäistä, eli luoda pohjakuntoa ja varmuutta hyppäämiselle pitkän kilpailukauden kynnyksellä.


Olimme onnekkaita päästessämme toteuttamaan leiriohjelman lähes täydellisesti. Saimme harjoitella sekä huonoissa että hyvissä olosuhteissa. Hyppyjä kertyi viiden mäkiharjoituksen aikana noin 50–60 urheilijaa kohti.
Hyppäämisen lisäksi ohjelmaan kuului pelailua, ominaisuusharjoitus, lihashuoltoa, rentoutusharjoitus sekä pienimuotoinen mediatilaisuus. Ryhmämme sai valtavasti palstatilaa mm. Pohjois-Suomen isoimman lehden urheilusivujen pääsivulta.


Ryhmähenki joukkueen kesken oli erityisen hyvä. Leirillä oli helppo olla ja varmasti kaikki viihtyivät mainiosti keskenään.
Vaikka ohjelma oli rankka ja olosuhteet välillä haasteelliset, oli nuorista miehistä aistittavissa aito urheilun ilo ja tekemisen meininki. Juuri tällaista ”tosissaan pilke silmäkulmassa” asennetta mäkihyppyjoukkue tarvitsee.


Kilpailukausi käynnistyy joulun jälkeen Puijolta. Talven päätavoitteina tämän ryhmän osalta siintävät Taivalkosken SM-kilpailut sekä PM-kilpailut Norjan Folldalissa, minne lähdemme hakemaan hyvää menestystä todella iskukykyisellä joukkueella.
Kilpailullisia tuloksia tärkeämpiä tavoitteita tämän ikäluokan urheilijoille ovat perusteiden rakentaminen niin fyysisesti, taidollisesti kuin psyykkisesti, oleellisiin asioihin keskittyen. Valmennuksen tulee ohjata ja kasvattaa nuoria urheilijoitamme kaikilla ihmisyyden osa-alueilla kohti huippu-urheilijan tietä. Meidän tulee muistaa että todellinen menestys voidaan ammentaa vain huolella ja kokonaisvaltaisesti rakennetulta pohjalta, jonka työstämisessä ei voida kiirehtiä.
Uskon vakaasti että tämän ryhmän urheilijoista kuullaan vielä paljon tulevaisuudessa.

Lauri Hakola