Uutisen päiväys

8.3.2007← Takaisin

Kumparelaskijat huoltivat suksia ja valmistivat pastaa

Suomen kumparemaajoukkueen nuorimmat laskijat Niko Pekkanen ja Eemeli Kallas olivat freestylen MM-kisojen välipäivänä suksenhuolto-opissa. Opettajaksi lähti skikrossin MM-kisojen 11:nneksi sijoittunut Juha Haukkala, joka opasti kaksikkoa suksenhuollon saloihin.

- Niko, sinullahan on suksi kärjestä vääntynyt, ihmetteli alppihiihtotaustan omaava Haukkala, jolla on kahdenkymmenen vuoden omakohtainen kokemus suksenhuollosta.

Pekkanen ei ollut huomannut vääntymistä, mutta hoksasi, missä vahinko oli tapahtunut.
- Se taisi tulla Pyhällä parisen viikkoa sitten, kun vedin voltista tajuttomaksi, pohti Pekkanen.

Nuoren laskijan mukaan päätä särki muutaman päivän ankarasti tapahtuman jälkeen, mutta nyt asia on jo pois päiväjärjestyksestä.

Kumparemaajoukkueessa viidentenä laskijana henkilökohtaisen kilpailun varasijalla oleva Pekkanen saattaa päästä laskemaan lauantaina kilpailtavissa parikumpareissa.

Sekä perjantain henkilökohtaisessa että lauantain parikumpareissa Suomella on neljän laskijan paikka. Henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuvat Mikko Ronkainen, Sami Mustonen, Tapio Luusua ja Kallas. Parikumparejoukkue päätetään myöhemmin.

Kumparelaskijat pastaopissa

Suomen kumparemaajoukkue pääsi keskiviikkona Italian Madonna di Campigliossa tutustumaan italialaisen keittiön saloihin. Kari Biaudet'n hotellin pääkokki Angelo Riuta opasti Mustosta ja Kallasta keittiössä kädestä pitäen pastan tekemisen saloihin.

 

- Tosi hauska kokemus. Oli mukava vääntää pastaa ihan alkutekijöistä ja tehdä lounas joukkueelle, kommentoi Mustonen ruokailuhetken jälkeen.

Kallas osoitti myös olevansa erittäin kehityskelpoinen kokki, koska Biaudet tarjosi molemmille keittiöapulaisen paikkaa, mikäli kumparelaskulta vain jää aikaa.

Suomen freestylemaajoukkueen kumparelaskijat saivat nautittavakseen erinomaisen poronlihapohjaisen pastan, jolle päävalmentaja Pekka Lehtikallio antoi täyden kympin.
- Nyt tiedetään, että kun porukalle tulee nälkä, niin pistetään kaksikko töihin, veisteli Lehtikallio silmin nähden tyytyväisenä.

katso video pastan teosta