Uutisen päiväys

17.12.2008← Takaisin

Kumpareiden maailmancup käyntiin torstaina Meribelistä

    Freestylehiihdon maailmancup pyörähtää käyntiin torstaina Ranskan Meribelistä parikumpareilla. Suomen joukkue on valmistautunut alkavaan kauteen huolellisesti ja viimeiset päivät joukkue on tutustunut suorituspaikkaan ja olosuhteisiin.

    Suomen joukkueeseen kuuluu viisi laskijaa ja joukkueen jokainen jäsen lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa torstain kilpailusta. Harjoitukset kisarännissä ovat sujuneet hyvin ja myös muiden maiden valmentajat ovat noteeranneet Suomen joukkueen kovan kunnon.

    ”Koko joukkue on kehittynyt viime kaudesta ison harppauksen, monellakin osa-alueella. Viime kausi oli monelle ensimmäinen maailmancupissa ja siihen verrattuna laskijat ovat realistisempia omaan suorittamiseen, peruslaskulla ja –hypyillä voitetaan kuitenkin noin 80 prosenttia kilpailuista” maajoukkueen valmentaja Pekka Lehtikallio toteaa.

    Suomalaisten pahimpia haastajia ennen ensimmäistä kilpailua on vaikea veikata, mutta tutut nimet edellisiltä vuosilta tulevat varmasti pärjäämän myös tämän kauden kilpailuissa.

    ”Harjoituksissa jokainen treenaa omaa juttuaan, joten kokonaisvaltaisesti on hyvin vaikea veikata, ketkä siellä kärjessä tulee olemaan. Parikumpareet ovat kuitenkin aivan eri asia kuin normaali kilpailu, jossa lasketaan yksitellen. Finaalipaikkoja lähdemme hakemaan ja sitä kautta palkintokorokesijoituksia”, Lehtikallio sanoo.

    Suomen joukkueella on nivoutunut hyvin yhteen parin viime kauden aikana ja joukkuehenki on korkealla kisakauteen lähdettäessä. Menestymisen pakkoa joukkueessa ei tunneta, vaan menestys tulee luonnollista kautta. Joukkueen yleisilme on myös positiivinen ja turha jännittäminen on jäänyt taka-alalle.

    Suomen joukkueessa Meribelin parikumpareissa laskee Tapio Luusua, Eemeli Kallas, Harri Kyllönen, Arttu Kiramo ja Janne Salonen. Torstaina kilpailu starttaa naisten osalta karsinnalla Suomen aikaan kello 10.15, miehet aloittavat oman urakkansa kello 12.00. Finaalit alkavat kello 14.30.