Uutisen päiväys

14.1.2006← Takaisin

Kulmin mäkimontussa monenlaista kansanjuhlaa

Lippuja, kelloja, ilmapalloja, valtavia mainoslehmiä ja muita ”ötköitä”, kovaääninen selostajaparivaljakko tykittää ja soitto soi. Siinä lentomäen MM-tunnelman tekijöitä huimien hyppyjen lisäksi. Ja paljon muutakin, mukana jopa Muhammad Ali!

Kisaperjantain oheisohjelman tähtenä oli mäkimaailman lemmikkeihin kuuluva isäntämaan Andreas ”Goldi” Goldberger, jonka uran viimeiseksi hypyksi mainostettiin hienoa, K-pisteen tuntumaan kantanutta leiskautusta. Kyyniset toki muistelivat, että Goldin jäähyväishyppyjä on tähän mennessä jo muutama nähty, joten liekö tuo vielä ollut viimeinen. Paikallislehden mukaan Goldberger joka tapauksessa on siirtymässä entisen managerinsa Edi Federerin leipiin ja lajikin taitaa vaihtua. Miehen kerrotaan tämän jälkeen suuntaavaan tanssiharjoituksiin ja tekemistä riittää ennen kuin Goldista tulee parkettien partaveitsi: ”Dancig Stars”-ryhmään. Yli 15 vuotta kestäneen uran varrelta riitti mieleen painuneita hetkiä j ja fanit lippuineen olivat innoissaan.

Lauantaina juhlittavana on urheilijoita, jotka aivan varmasti ovat aktiiviuransa jo päättäneet. ”Urheilun maagisia hetkiä” on otsikkona juhlagaalalla, jonka tähtinä on urheilun legendoita vuosien takaa: raskaan sarjan maailmanmestari ja paljon muuta, nyrkkeilijä Muhammad Ali, F1-maailmanmestari Niki Lauda, seitsenkertainen uinnin olympiavoittaja Mark Spitz, moottoripyöräilyn suuriin kuuluva Giacomo Agostini, jalkapalloilija Lothar Matthäus. Toki mukaan kunniavieraaksi pääsee myös tuore lentomäen maailmanmestari, lähes suoraan palkintopallilta.
VIP:it kulkevat juhlaansa helikopterilla ja tulevat nauttimaan juhlaillallisesta, jota varten on varattu mm. 500 kg kalaa, 900 kiloa lihaa, kaksi tonnia vihanneksia ja hedelmä, 10 000 litraa olutta ja 1500 litraa kuohuviiniä.

Suuren gaalansa varalta entisen huippuhyppääjän Hubert Neuperin johdolla toimivat kisajärjestäjät ovat tehneet kaikkensa. Suurta juhlatelttaa on jopa vahvistettu niin, että se kestää mikäli myrsky illalla yllättäisi.