Uutisen päiväys

13.12.2008← Takaisin

Kuitunen neljännen kerran Davosin valtiatar, Saarinen täydensi suomalaisjuhlat

Maailmancupin kauden toinen naisten perinteisen kymppi toi suomalaisille yhtä monennen kaksoisvoiton. Järjestys tosin vaihtui Rukaan verrattuna, kun Virpi Kuitunen voitti ja Aino-Kaisa Saarinen oli toinen.

Kuitunen jätti joukkuetoverinsa lauantaina 18 sekunnin päähän, mutta vielä puolimatkassa osat olivat toisin päin. 6,8 kilometrin väliajoissa Kuitunen oli jo noussut johtoon, 0,6 sekuntia Saarisen edelle.”Siinä vaiheessa, kun Aikku (Saarinen) oli viimeisen mäen päällä, tiesin voittavani. Yllätyin, että ero tuli niin nopeasti, kun en mitenkään niin hirveästi kiristänyt vauhtia. Täällä täytyy vaan pystyä hiihtämään rauhallisesti. Pidän tästä paikasta ja täällä on aina mennyt hyvin. En ole vielä huippukunnossa kuitenkaan”, kauden avausvoittonsa ottanut Kuitunen sanoi.

Kuituselle voitto Davosissa oli jo neljäs hänen urallaan. Suomalaiskaksikko oli mielimatkallaan ylivoimainen, sillä kolmanneksi yltänyt Marit Björgen jäi Kuitusesta 46,7 sekunnin päähän. Kakkossija riitti Saariselle kuitenkin cup-johdossa pysymiseen, Kuitunen on nyt toisena 96 pisteen päässä.
”Ehkä aloitin himpun verran liian reippaasti, se lopussa kostautui. Olen kuitenkin tyytyväinen ja huomenna on taas pisteitä jaossa, olisihan se hienoa pitää keltaista liiviä mahdollisemman kauan. Hienoa, että muut jäi meistä niin kauan. Kyllä me ollaan hyviä, eikä luovuteta muille tätä herkkua”, Saarinen naureskeli kauden toisen suomalaisten kaksoisvoiton jälkeen.

Muista suomalaisista Pirjo Muranen oli 17:s (-1.46,4), Riitta-Liisa Roponen 20:s (-1.55,7) ja ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupia ulkomailla hiihtänyt Krista Lähteenmäki 38:s (-2.36,5).

”Olihan se rankkaa. En missään varmaan oikein notkahtanut, eli vauhdinjako kyllä onnistui. Tänään oli vähän tahmaista, ei sellaista irtonaista, rytmikästä tatsia”, Muranen tuumi ja suuntasi jo katseensa sunnuntain sprinttiin.

”Olen tyytyväinen hiihtoon, tuntui helpolta, suksi oli hyvä ja sijoituskin hyvä. Tämä Davosin rata vaan on ehkä huonoin mitä minulle voi olla. Onneksi pääsin (Petra) Majdicin peesiin toisella kierroksella, mutta sitten kun oli 1,5 kilometriä maaliin, jäin siitä. Ihan hyvillä mielin huomiseen, mielenkiintoinen kilpailu ja odotan kyllä jatkopaikkaa", Roponen sanoi.

”Huhhuh! Ei oikein hyvä, oli vähän löysää koko ajan. Aikalailla samanlaista kuin Rukalla kymppi, ei ollut terävää. Sanottiin, että aloita rauhallisesti, ja aloitin. Ei vaan sitten löytynyt rytmiä. Joihinkin mäkiin pystyi kyllä puristamaan, mutta sitten seuraavaan ei löytynyt", Lähteenmäki puolestaan mietti urakan jälkeen.

Sunnuntaina naiset hiihtävät Davosissa sprintin vapaalla. Kuitunen ja Saarinen jäävät sen jälkeen Davosiin noin viikoksi, jättävät Düsseldorfin maailmancupin väliin ja suuntaavat sitten kotiin joulun viettoon.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/