Uutisen päiväys

31.1.2009← Takaisin

Krista Lähteenmäki pääsee aloittamaan nuorten MM-urakkansa suunnitelmien mukaan

Krista Lähteenmäki läpäisi hemoglobiinitestin lauantaiaamuna nuorten MM-hiihdoissa Ranskan Praz de Lysissä ja pääsee näin ollen aloittamaan kilpailunsa suunnitelmien mukaan sunnuntaina sprintissä.

Lähteenmäki joutui viiden päivän starttikieltoon tiistaina, kun hänen hemoglobiiniarvonsa oli yli naisten rajan 160. Lähteenmäki kävi paikallisessa terveyskeskuksessa mittauttamassa hemoglobiiniarvonsa keskiviikkona ja perjantaina. Keskiviikkona hänen hb-arvonsa oli 155 ja perjantaina 150, sekä ennen Ranskaan lähtöä Suomessa 141.

”Helpottunut olo on nyt, sillä tiesin, etteivät arvot voi nousta niin paljon muutamassa päivässä. Kävin mittauttamassa arvot täällä keskiviikkona ja eilen, ja ne tulokset olivat helpottavia tietoja; tiesin, että arvot ovat normaalit. Nyt voin rauhassa keskittyä kisoihin sekä nauttia täysillä niistä. Olen voinut olla täysin rauhallisin mielin, sillä tiedän, etten mitään vilppiä ole käyttänyt. Sen todisti täällä tiistaina tehty dopingtestikin”, Lähteenmäki sanoi iloisena ja innolla sunnuntaista sprinttiä odottaen.

Lähteenmäen lisäksi myös seitsemän muuta hemoglobiinitestissä lauantaina käynyttä suomalaishiihtäjää läpäisivät testin ja pääsevät kilpailemaan suunnitellusti. Suomen nuorten ja 23-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa on 21 hiihtäjää.

Lähteenmäen lisäksi aiemmin torstaina starttikieltoon joutuneiden Lari Lehtosen ja Antti Häkämiehen kilpailut päättyivät ennen alkuaan, sillä 23-vuotiailla viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai.