Uutisen päiväys

2.2.2012← Takaisin

Kowalczyk ja Peterson sprinttien voittoihin Moskovassa – Saarinen jälleen neljäs

Maastohiihdon Maailmancup jatkui tänään Venäjällä Moskovassa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Naisten sprintin vei Puolan Justyna Kowalczyk, toiseksi Venäjän Natalia Korosteleva ja kolmanneksi Venäjän Anastasia Dotsenko. Suomalaisista finaaliin tiensä selvittivät hienosti Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Lähteenmäki. Saarinen vastasi päivän parhaasta suomalaissuorituksesta neljännellä tilallaan. Miesten sprintissä voittoon hiihti Ruotsin Teodor Peterson, Norjan Anders Glöersen kakkoseksi ja Kanadan Devon Kershaw kolmanneksi. Matias Strandvall parhaana suomalaismiehenä mukana välierissä.


Diggins ja Kershaw aika-ajojen nopeimmat

Aika-ajojen nopeimman ajan naisissa kirjasi päivän yllättäjä USA:n Jessica Diggins, miehissä parasta vauhtia piti Kanadan Devon Kershaw. Suomalaisnaisista aika-ajosta pudotuseriin tiensä selvittivät viisi naista: Aino-Kaisa Saaarinen kolmanneksi nopeimmalla ajalla, Riikka Sarasoja-Lilja (12:s), Anne Kyllönen (13:s), Krista Lähteenmäki (18:s) ja Riitta-Liisa Roponen (27:s). Miehistä pudotuseriin selvisivät Martti Jylhä (20:s) ja Matias Strandvall (21:s). Mona-Lisa Malvalehto oli aika-ajojen 50:s ja Anssi Pentsinen 40:s, näin he karsiutuivat pudotuseristä.

Saarinen ja Lähteenmäki finaaliin

Naisten puolivälieristä tiensä välieriin selvittivät Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki ja Riikka Sarasoja-Lilja. Riitta-Liisa Roponen jäi omassa puolivälierässään neljänneksi ja Anne Kyllönen omassa erässään kolmanneksi ja he karsiutuivat välieristä. Saarinen, Lähteenmäki ja Sarasoja-Lilja hiihtivät kaikki samassa välierässä, josta Saarinen suoraan erän kakkosena finaaliin ja Lähteenmäki erän neljäntenä aikavertailun perusteella myös finaaliin.

Finaalissa vauhdinpidosta vastasivat Venäjän Korosteleva ja Puolan Kowalczyk, Lähteenmäki ja Saarinen USA:n Digginsin kanssa sijoilla 3-5. Ratkaisua finaalissa haettiin viimeiselle sillalle tullessa, josta parhaimmista asetelmista loppusuoralle tulivat Korosteleva ja Kowalczyk. Loppusuorakamppailussa puolalainen vahvin, Korosteleva kakkoseksi ja Venäjän Dotsenko kolmanneksi. Aino-Kaisa Saarinen neljänneksi ja Lähteenmäelle viides tila ja uran paras sijoitus sprintissä. Aika-ajojen nopein ja päivän yllättäjä USA:n Jessica Diggins jätettiin finaalissa kuudenneksi.

Jälleen kerran neljänneksi tämän kauden maailmancup-kisassa tullut Aino-Kaisa Saarinen puhkui kisan jälkeen taistelutahtoa:
- Vaihteeksi taas neljäs, palkintopallin metsästys jatkuu vieläkin ja kova tahto on pallille päästä. Viikonloppuna jatketaan taistelutahtoa täynnä, sen verran sisukas olen että periksi ei anneta. Päivä oli ihan hyvä muutoin, erä erältä parempaa hiihtoa. Finaalissa oli aika ronskia välineille hiihtoa, hyvä että pysyi loppuun asti pystyssä ja välineet pysyi ehjinä.

Krista Lähteenmäki oli tyytyväinen päivän kilpailuunsa:
- Tänään erissä oli hyvää hiihtoa myös taktisesti, pääsin erissä hyvin loppusuoralla kuittaamaan sijoituksia vasenta kaistaa pitkin. Finaalissa sitten vähän kalisteltiin välineitä ja viimeisellä sillalla jäin USA:n Digginsin taakse vähän pussiin ja loppusuoralle tultaessa jouduin ottamaan vähemmän hiihdetyn oikean kaistan ja sieltä ei viidettä tilaa korkeammalle enää ehtinyt. Hyvällä mielellä kuitenkin, uran paras sprintti ja viides tila kyllä lämmittää mieltä.
Miehissä Matias Strandvall selvitti tiensä puolivälieristä välieriin aikavertailun kautta, Martti Jylhän tie katkesi puolivälieriin. Strandvall jäi välierässään neljänneksi ja näin suomalaisia ei miesten finaalierässä tänään nähty.

Miesten finaalissa vahvin oli Ruotsin Teodor Peterson,  Norjan Anders Glöersen kakkoseksi ja Kanadan Devon Kershaw kolmanneksi.

VENÄJÄ, MOSKOVA – Lopputulokset:

Naisten sprintti (v):

1. Justyna Kowalczyk POL 3.39,9
2. Natalia Korosteleva RUS + 0,1
3. Anastasia Dotsenko RUS + 0,2
4. Aino-Kaisa Saarinen + 0,8
5. Krista Lähteenmäki + 0,9

6. Jessica Diggins USA + 1,1
-------------------------------------
11. Riikka Sarasoja-Lilja
14. Anne Kyllönen
19. Riitta-Liisa Roponen
50. Mona-Lisa Malvalehto

Miesten sprintti (v):

1. Teodor Peterson SWE 3.08,4
2. Anders Glöersen NOR + 0,2
3. Devon Kershaw CAN + 0,7
4. John Kristian Dahl NOR + 0,8
5. Nikolai Morilov RUS + 1,6
6. Gleb Retivih RUS + 3,4
------------------------------------
8. Matias Strandvall
23. Martti Jylhä
40. Anssi Pentsinen


Tuloksia: www.fis-ski.com

Lisätietoja:
Suomen Maastohiihto ry
Magnar Dalen
maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
puh: +358 45 113 3006

Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi