Uutisen päiväys

2.11.2009← Takaisin

Kontiolahden jäähdytetyllä ladulla vilkasta

    Hiihtäjien määrä on lisääntynyt selvästi Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen jäähdytetyllä ladulla ja sen jatkeena olevilla ensilumen laduilla. Kävijäennätys on lauantailta 24.10., jolloin 350 kuntoilijaa ja aktiivihiihtäjää kuntoili hiihtämällä hyvässä säässä.

    Tähän mennessä yrityksien ja henkilökohtaisten kausikorttien määrä on viimevuotista tasoa, mutta päivittäisten kertalippujen myynti on kaksinkertaistunut.


    Vilkasta käyttöä ovat edesauttaneet hyvä sää, lisälatujen määrä ja monipuolisuus sekä latujen kunto. Tänä vuonna lunta laitettiin kerralla yli 60 cm kerros, joka kestää myös kosteita kelejä. Kuntoilijoiden suosimaan helppoon maastoon ns. suppa-alueelle jatkettiin latua perjantaina 30.10. yhteensä 900 metrillä, jolloin kuntoilijoille sopiva helppo latu on pituudeltaan 2,4 km. Aktiivihiihtäjien käyttämä ns. ässälenkin pituus on 3,5 km ja vaativan seinänousulenkki on 2,3 km. Nämä erilaiset lenkit ovat vähentäneet tungosta helpolta ladulta ja nyt tehty jatke tekee kuntoilijoiden hiihtämisestä entistä nautittavamman.


    Kansainvälistä väriä ladulle antavat leiriläiset. Tällä hetkellä Kontiolahdella on iso Pietarista saapunut ampumahiihtojoukkue. Viikonloppuna paikalle saapuvat Slovakian parhaat ampumahiihtäjät ja ensi viikon alussa Moskovan ampumahiihtojoukkue.


    Lisätietoja antavat:


    Esa Haapala

    GSM 0400 678 370


    Jarno Lautamatti

    GSM 040 735 4984