Uutisen päiväys

18.11.2012← Takaisin

Kolme suomalaisnaista kuuden sakissa Oloksella

  Justyna Kowalzcyk jatkoi voittokulkuaan FIS Tykkikisoissa Oloksella voittamalla myös naisten 10 km vapaan hiihtotavan kisan. Päivä oli suomalaisittain lupaava, sillä kuuden hiihtäjän joukossa oli peräti kolme maajoukkuehiihtäjää, heistä Riitta-Liisa Roponen parhaana neljäs.

  – Olen omaan suoritukseeni tyytyväinen. Suksi ja nainen toimivat hyvin. Odotan toki vielä itseltäni enempää, mutta alkukauttahan tässä vielä eletään. Olen ollut terveenä ja saanut harjoitella suunnitellusti, Riitta-Liisa Roponen iloitsee.
  Roponen oli 10 kilometrin kisassa vain 5,85 sekuntia voittaja Justyna Kowalzcykia hitaampi.
   – Pohja oli todella liukas ja jäinen, joten Justyna ei päässyt hyödyntämään parhaita ominaisuuksiaan. Toisaalta tämä oli päivän keli, ja tulokset tulevat aina päivän mukaan, ja se on sama kaikille, Roponen kertoo.

  Odotettua hiukan heikommin menneen lauantain perinteisen kisan jälkeen, päävalmentaja Magnar Dalen oli iloinen maajoukkuehiihtäjien tasoon vapaan kisassa.
  – Meni kuten odotimmekin, ja olen tyytyväinen. Meillä on vahvoja naisia pitkillä matkoilla, joten tulos oli odotetun kaltainen, Dalen kertoo.
  – Tämä oli enemmän meidän tasomme mukaista. Meillä on hyvä ja korkeatasoinen joukkue. Vapaan kisa tasoitti tietämme Jällivaaraan maailmancupiin.

  Krista Lähteenmäki oli kisan jälkeen suoritukseensa tyytyväinen.
  – En vielä herkistellyt näihin kisoihin, paljon on treeniä alla. Ei tämä hiihtona vielä ollut helppoa, mutta lupauksia antavaa kuitenkin, Lähteenmäki sanoo.
  Hiihtäjät Jällivaaran maailmancup –kisaan ilmoitetaan maanantaina puolilta päivin. Lähteenmäellä on selvät sävelet, jos kutsu käy.
  – Alkuviikon treenaan vielä kovaa, mutta loppuviikosta jo herkistelen, että olisin valmiina Jällivaarassa ja viimeistään Rukalla, Lähteenmäki lupaa.

  Anne Kyllönen on kilpaillut paljon jo alkukaudesta ja nainen jättikin lauantain perinteisen kisan väliin. Sunnuntaina Kyllönen nähtiin taas Oloksen laduilla ja onnistunut hiihto riitti kuudenteen sijaan.
  – On mukava jatkaa kautta, kun kaikki on sujunut hyvin tähän saakka. Kyllä minulla on syytä hymyyn ja nautin tilanteesta, Kyllönen iloitsee.
  – Meidän naisten joukkue on hyvässä kunnossa ja meillä on hyvää keskinäistä kilpailua. Kyllä se lupaa hyvää kauden viestejäkin ajatellen, Kyllönen kertoo. 

  FIS Tykkikisa naisten 10km vapaa

  1. Justyna Kowalzcyk POL 26.21,4
  2. Elizabeth Stephen USA +4,5
  3. Yulia Tchekaleva RUS +5,6
  4. Riitta-Liisa Roponen +5,8
  5. Krista Lähteenmäki +15,3
  6. Anne Kyllönen +19,7

  Tuloslista kokonaisuudessaan järjestäjien sivulla.
  http://www.skimuonio.fi/fi/results_fi.php