Uutisen päiväys

27.12.2008← Takaisin

Kolme suomalaisnaista kahdeksan joukkoon Tour de skin avauksessa

    Pirjo Muranen oli parhaana suomalaisena kuudes Tour de Skin avanneessa 2,8 kilometrin vapaan hiihtotavan prologissa Oberhofissa.

    Suomalaisnaiset aloittivat seitsemän osakilpailun kiertueen kokonaisuutena hyvin, vaikka kolmelle parhaalle jaettuja bonussekunteja ei tullutkaan. Virpi Kuitunen oli seitsemäs, Aino-Kaisa Saarinen kahdeksas ja Riitta-Liisa Roponen 15:s.

    Kilpailun voitti Saksan Claudia Nystad, joka nappasi 15 bonussekuntia. Toiseksi hiihti Italian Arianna Follis, avausosuuden kolmannen sijan jakoivat Puolan Justyna Kowalczyk ja Slovenian Petra Majdic. Muranen hävisi Nystadille 8,1 sekuntia, eli hän pääsee toiseen osakilpailuun 23,1 sekuntia saksalaisen jälkeen.
    ”Se oli hyvää hiihtoa, hyvältä tuntui kropassa ja hyvin pystyin loppuun asti”, Muranen iloitsi.

    Myös Kuitunen oli tyytyväinen menoonsa vapaalla hiihtotavalla. Eroa Nystadiin kertyi 9,3 sekuntia, mikä tietää bonussekunnit huomioituna espoolaiselle 24,3 sekunnin takaa-ajoasemaa.
    ”Ihan OK aloitus. Vähän jäi harmittamaan, että hävisin laskussa: otin varman päälle ja hävisin kolme sekuntia. Hiihtona ihan hyvä, hyvää vapaata”, Kuitunen tuumi.

    Tyytyväinen aloitukseensa oli myös kolme sekunnin kymmenystä Kuituselle hävinnyt Saarinen.
    ”Ihan kohtuuhyvä, himpun verran oli kyllä tukkoista menoa. Ei paha aloitus”, Saarinen tuumi.

    Teichmann ylivoimainen

    Miesten Tour de Ski alkoi myös saksalaiskomennossa, kun Axel Teichmann oli 3,8 kilometrin prologin nopein 8,2 sekunnin erolla Sveitsin Dario Colognaan. Viimeiset bonussekunnit vei kolmantena Norjan Petter Northug. Suomalaiskaksikosta parempi oli Matti Heikkinen, joka jakoi 27:nnen sijan ja hävisi Teichmannille 24,9 sekuntia. Sami Jauhojärvi oli 29:s, 25,4 sekuntia kärjestä. Heikkinen pääsee siis sunnuntaina starttaamaan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajoon 39,9 sekuntia Teichmannin jälkeen, Jauhojärvi puoli sekuntia joukkuetoveriaan myöhemmin.

    ”Tasapaksua väkisinhiihtoa. Eroa tuli selvästi keulaan, kärjessä tuli yllättävän paljon eroja. Huomenna on uusi päivä ja lähdetään hiihtämään kärkeä kiinni”, ensimmäisen Tour de Ski-starttinsa hiihtänyt Heikkinen sanoi.

    ”Nyt olen viikon ottanut kevyemmin. Oli vähän flegmaattista menoa, hyökkäävyys puuttui. Toivottavasti tämä aukaisi paikkoja. Huomisesta odotan tasaista kilpailua, kohellusta ja paljon sauvarikkoja. Tasaisessa kunnossa olemme Matin kanssa”, Jauhojärvi tuumi ja odotti jo hänelle erittäin hyvin sopivaa perinteisen 15 kilometrin kilpailua.

    Tour de Skin toinen osakilpailu hiihdetään myös Oberhofissa. Sunnuntaina ohjelmassa on naisilla 10 kilometrin takaa-ajokilpailu perinteisellä hiihtotavalla miehillä vastaavasti 15 kilometriä.

    Tulokset: www.fis-ski.com