Uutisen päiväys

1.2.2009← Takaisin

Koivuranta upealla hiihdolla voittoon Chaux-Neuvessa

Ranskan Chaux-Neuvessa yhdistetyn kilpailussa paras suomalainen oli Anssi Koivuranta, joka otti komean voiton. Kisan toinen oli Itävallan Christoph Bieler, kun Norjan Magnus Moan oli kolmas.



Muista suomalaisista Janne Ryynänen oli lopputuloksissa 31:s, Ville Kähkönen 38:sja Ville Tuppurainen 39:s. Anssi Koivuranta otti kauden ja uransa viidennen maailmancupin voittonsa.

Mäkiosuus oli jälleen Koivurannan näytöstä. Kuusamolainen leiskautti 93,5 metriä. Hän sai hiihto-osuudelle 16 sekunnin välimatkan ennen toiseksi hypänneitä itävaltalaisia Mario Stecheriä ja Christoph Bieleriä.

Tuppurainen ilahdutti 88 metrin hypyllään, jolla hän oli osuuden 14:s (+1,12). Muista suomalaisista Ryynänen hyppäsi 85 metriä (+1,40) ja Kähkönen 79 metriä (+2.34). Koivurannan pahin haastaja Norjan Magnus Moan ponkaisi 83,5 metriä, jolla hän oli 27:s. Moanin ja Koivurannan ero hiihto-osuudelle oli 1,46 minuuttia.

”Mäkiosuus oli vaikea, kun lumisade hidasti vauhtia. Anssi olisi pystynyt hyppäämään paremminkin, mutta hän teki kuitenkin ihan hyvän hypyn. Jannella oli ongelmia hyppynsä kanssa. Hänen laskuasentonsa oli virheellinen ja vauhti liian hidas, joten parempaan ei ollut mahdollisuuksia”, päävalmentaja Kimmo Savolainen kertoi.

Moan ei pystynyt ohittamaan Koivurantaa

Koivuranta sai lähteä ensimmäisenä hiihtämään lumisateeseen. Suomalainen sai pian vetoapua itävaltalaisilta Stecheriltä ja Bieleriltä. Moan lähti kovalla kirillä ottamaan kiinni karkulaisia.

Koivuranta kiristi tahtiansa lopussa, eivätkä kilpakumppanit voineet estää suomalaisjuhlia. Kisassa nähtiin myös dramatiikkaa, kun voitosta kamppaillut Stecher laski ulos radalta.
”Anssi hiihti taktisesti erinomaisesti. Moan tuli jälleen hirvittävällä vauhdilla, mutta tänään paras mies voitti”, Savolainen ilakoi.
”Jannella oli huono päivä, eikä mäen jälkeen mies löytänyt tarpeeksi motivaatiota hiihto-osuudelle. Hän on kuitenkin erittäin hyvässä kunnossa. Jannelle sattui vain pieni vahinko mäessä, ei sen suurempaa”, Savolainen lisäsi.
Ranskan maailmancupien jälkeen yhdistetyn maajoukkue leireilee Lahdessa ja kilpailee siellä Suomen mestaruuksista 4. helmikuuta. Maailmancup jatkuu Itävallan Seefeldissä 7.-8. helmikuuta, mutta suomalaisista sinne lähtee ainoastaan Koivuranta.
”Anssi lähtee Seefeldiin, mutta muut jäävät harjoittelemaan kotimaisemiin. Katsotaan mitä voimme vielä tehdä ennen Libereciä. Meiltä löytyy kyllä kovia poikia”, Savolainen sanoo iloisena.
Tulokset 1.2.: 1. Anssi Koivuranta, 2. Christoph Bieler AUT + 4,0, 3. Magnus Moan NOR +6,0, 4. Jason Lamy Chappuis FRA +7,3, 5. Björn Kircheisen GER +16,9, 6. Marco Pichlmayer AUT + 31,8 … 31. Janne Ryynänen +2,23.8, 38. Ville Kähkönen +3,14.7, 39. Ville Tuppurainen +3.39,8
Lisää tuloksia ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.fi