17.1.2004← Takaisin

Koivuranta ja Massinen nuorten mestareiksi

Anssi Koivuranta voitti alle 16-vuotiaiden ja Lauri Massinen alle 18-vuotiaiden yhdistetyn normaalikilpailun SM-kultaa lauantaina Vuokatissa.

16-vuotiaiden sarja oli päivän kovatasoisin. Kuusamon Erä-Veikkojen Koivuranta otti johdon jo mäessä 99 ja 100 metrin hypyillä. Mäkiosuuden kakkoseen Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynäseen eroa kertyi 52 sekuntia, eikä Ryynänen kyennyt edes nousemaan voittotaistoon. Ryynänen otti SM-hopeaa 55,8 sekuntia hävinneenä, Ville Tuppurainen nousi kolmanneksi.
- Eka hyppy oli aika huono. Keulalla meni painot ihan varpaille, Koivuranta selvitti.
Koivuranta ei ollut asemastaan huolissaan hiihto-osuudella.
- Tiesin, että hiihto kulkee hyvin. Tiesin, että saan hiihtää tosi huonosti ja Janne (Ryynänen) tosi hyvin, että hän saisi minut kiinni. Hiihto on parantunut, nyt minulla on oma hiihtovalmentajakin (Kauko Määttä), harjoittelu on ollut monipuolista, nuorten MM-kisoihin valmistautuva Koivuranta kertoi.
18-vuotiaiden sarjassa varsinaiseen SM-kilpailuun osallistui vain kolme kilpailijaa, joista Massinen oli selvästi paras. Sotkamon urheilulukiossa opiskelevan ja Kiteen Urheilijoita edustavan Massisen hypyt olivat 86 ja 84,5 metriä. 10 kilometrin hiihto-osuudella hänellä ei ollut mitään vaikeuksia hiihdellä uransa ensimmäiseen nuorten SM-kultaan talvikaudella.
- Hypyt eivät menneet odotusten mukaan. Alakanttiin meni, tekniikka ja ajoitus on sekaisin, Massinen tuumi.

Vuokatissa kilpaillaan sunnuntaina erikoismäen nuorten SM-mitaleista. Kilpailu alkaa K90-mäessä kello 11.