Uutisen päiväys

27.1.2007← Takaisin

Kitzbühelin pujottelun voitto Ruotsiin, Palander 18.

Kitzin kisan voittoon laski ensimmäistä kertaa urallaan Ruotsin Jens Byggmark. Toiseksi sijoittui Itävallan Mario Matt ja kolmas oli saksalainen Alois Vogl.

Ensimmäinen kierros laskettiin kovassa lumipyryssä. Kalle Palander starttasi lumipyryyn ensimmäisenä. Huono näkyvyys vaikeutti suomalaisen laskua ja radan puolivälissä Palanderille sattui kohtalokas virhe.

- Näkyvyys oli tosi heikkoa ja terävälle kummulle tullessani en nähnyt lumen pintaa. Tiesin sen kohdan, mutta tein silti liian ison virheen. Vauhti pysähtyi ja lasku hajosi, Palander kommentoi ensimmäistä laskuaan.

Palander oli loppujen lopuksi ensimmäisen kierroksen 30. ja näin ollen pääsi viimeisenä mukaan toiselle kierrokselle.

- Radan piti sopia minulle. Oli sopivat keppien välit ja käännökset, mutta ei vaan onnistunut. Olin huono ja muut tuli kovaa, ei siinä muuta seliteltävää ole sanoi Palander ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Suomen Tuukka Kaukoniemi ja Jukka Leino jäivät ulos toiselta kierrokselta. Kaukoniemi oli kisan 39:s ja Leino 57:s.

 

Ensimmäisestä kierroksesta lähtien kilpailua johtanut Jens Byggmark ei antanut kilpakumppaneilleen mitään mahdollisuuksia. Voitto on Byggmarkille ensimmäinen alppihiihdon maailmancupissa. Toiseksi kisassa laski Itävallan Mario Matt. Itävaltalaisen suksi on ruvennut kulkemaan sitä nopeammin mitä lähemmäksi Åren mm-kisat tulevat. Kolmas oli Saksan Alois Vogl, jolle tämän päiväinen kolmos sija oli kauden ensimmäinen palkintosija maailmancupissa. Kalle Palander laski toisen kierroksen kolmanneksi nopeimman ajan, mutta ei ollut tyytyväinen päivän laskuihin.
- Minulla on ollut lihaksissa flegmaattinen olo koko päivän. Tänään lasketeltiin, eikä laskettu voitosta tosissaan. Toisen kierroksen laskukaan ei ollut edes nopea, siihen ei vaan tullut yhtään virhettä. Ensimmäisen kierroksen jälkeisistä asemista, jos kympin joukkoon olisi halunnut, olisi pitänyt laskea puolitoista sekuntia nopeampaan, kertoi Palander.

 

tulokset: www.fis-ski.com