Uutisen päiväys

13.11.2008← Takaisin

Kisapassin lunastaneet suomalaiset kertoivat kuulumisiaan

    Levin pujotteluihin osallistuva Suomen maajoukkue julkistettiin torstai-illan tiedotustilaisuudessa. Miesten lista ei pitänyt sisällään suuria yllätyksiä. Naisten joukkueessa kyntensä pääsevät näyttämään tuttujen nimien lisäksi Tehotytöt-valmennusryhmässä treenaavat Kristiina Rove ja Emma Happonen.

    Suomen miesten kovimmat nimet Jukka Leino ja Marcus Sandell ovat toistaiseksi menestyneet paremmin suurpujottelun puolella.

    “Tällä kaudella panostus pujotteluun ja suurpujotteluun ollut kyllä tasan 50-50. Pujotteluun on siis myös panostettu. Olen aloittanut pujottelulla, ja haluan nostaa sen myös hyvälle tasolle. Kauden ensimmäiset leirit pitivät sisällään niin hyviä kuin huonojakin päiviä. Toivottavasti niiden huonojen määrä saadaan minimoitua, vaikka pelkät hyvät päivät eivät urheilussa aina mahdollisia olekaan”, kertoo Jukka Leino tunnelmistaan

    “Tarkoituksena olisi päästä toiselle kierrokselle. Hankalaa se kyllä on. Tässä kisassa pitäisi onnistua, ettei lähtönumeron parantamista tarvitse hakea Eurooppa-cupista. Muuten pitää palata perusasioihin ja hakea vauhtia FIS-kisoista”, Marcus Sandell valottaa tavoitteitaan.

    “Rinne on meille kaikille tuttu, ja olemme päässeet treenaamaan siellä. Me tiedämme miten rinnettä on muutettu, ja muut eivät tiedä sitä vielä. Siitä on meille iso etu,” Sandell puntaroi kotiedun merkitystä.

    ”Yläosan loivalle alueelle ja ennen maalia on tehty terävempiä kumpuja. Ne tuovat kivasti vaihtelua, ja niissä täytyy olla hereillä. Ne ovat tärkeitä juttuja, joissa voi voittaa aikaa”, Tanja Poutiainen kertoo kisarinteeseen tehdyistä muutoksista.

    ”Kesä meni hyvin ja kausi lähti Söldenissä hienosti käyntiin. Pujottelua ja suurpujottelua on treenattu yhtä paljon, ja ne ovat yhtä vahvoja lajeja minulle. Viime viikon aikana ei ole tarkoitus tehdä enää taikatemppuja, vaan pidetään tuntuma yllä ja lähdetään levänneenä yllä”, Poutiainen kertoo harjoittelustaan.

    Poutiainen on pitää myös isommalla joukkueella treenaamista mukavana vaihteluna:

    ”Isolla porukalla pääsee pelailemaan enemmän. Pallopelit kaikista parasta leiripäivien liikuntaa. Koko joukkueella on hyvä fiilis, mutta rinteessä keskitytään sitten omaan tekemiseen.”

    ”Harjoittelu ei aina ole niin iloista touhua, mutta nyt viimeiset päivät on tuntunut tosi hyvälle treenata täällä. Kisarinne tulee olemaan hyvässä kunnossa, ja vaikka minun lähtönumeroni tulee olemaan välillä 50-60, sieltä on kaikilla mahdollisuudet päästä kolmenkympin joukkoon”, kertoo puolestaan Sanni Leinonen.

    Tehotytöt-ryhmä on harjoitellut Levillä naisten maajoukkueen mukana ja kahdelle ryhmäläiselle tarjoutui harjoitusnäyttöjen myötä tilaisuus päästä ottamaan tuntumaa maailmancupin tunnelmaan.

    ”Laskut ovat menneet ihan hyvin, treeneissä tullut tosi hyviä laskuja. Paikka edustusjoukkueeseen tuli pienennä yllätyksenä, emme tienneet milloin asiasta päätetään”, Emma Happonen kertoo.

    ”Kyllä sinne ilman ennakkoluuloja pitää lähteä, ja lähdetäänkin. Miksei isollakin numerolla voisi päästä hyvälle sijoitukselle, kun rinne on hyvässä kunnossa”, toteaa puolestaan Kristiina Rove.

    Suomen alppimaajoukkue Levin kisoihin:
    Miehet: Jukka Leino, Marcus Sandell, Andreas Romar, Jukka Rajala, Petteri Kantola ja Tuukka Kaukoniemi
    Naiset: Tanja Poutiainen, Sanni Leinonen, Tii-Maria Romar, Jessica Honkonen, Kristiina Rove ja Emma Happonen