4.2.2007← Takaisin

Kircheisen sprintin voittoon, Manninen nousi toiseksi

Zakopanessa kilpailtiin sunnuntaina yhdistetyssä myös sprintissä. Kilpailun voitti mäkiosuudella ansaitun johtopaikkansa loppuun asti pitänyt Saksan Björn Kircheisen. Hannu Manninen kiri jälleen hurjasti seitsemän ja puolen kilometrin hiihto-osuudella ja nousi upeasti toiseksi. Hyvissä asetelmissa, vain kuusi sekuntia kärjestä ladulle lähtenyt Jaakko Tallus joutui keskeyttämään kaatumisen vuoksi.

Hannu Manninen oli jälleen hiihto-osuuden nopein ajalla 19,31. Hurja rutistus ei kuitenkaan riittänyt saavuttamaan 59 sekuntia ennen Mannista ladulle lähtenyttä Björn Kircheisenia. Eroa jäi lopulta 15,7 sekuntia. Kolmanneksi kilpailussa tuli mäen jälkeen 19:ntenä ollut Magnus Moan (NOR) jääden maalissa kärjestä 23,5 sekuntia.

Anssi Koivuranta oli kuudes 27 sekuntia kärjestä, Janne Ryynänen päätyi sijalle 18 ja Jouni Kaitainen oli 22. Toisena loistavasta asemasta ladulle startannut Jaakko Tallus kaatui parin kilometrin jälkeen, törmäsi aitaan ja joutui taistelusta huolimatta keskeyttämään.

– Hyvä kilpailu siihen nähden, että puoli tuntia kaksoisvoiton jälkeen pitäisi taas olla latautuneena seuraavaan kisaan. Harmittaa tietenkin Jaakon kohtalo. En ole vielä nähnyt Jaakkoa, mutta ilmeisesti siinä tuli kovempi isku lihakseen ja kisa jäi kesken, kommentoi Suomen päävalmentaja välittömästi kisan jälkeen.

Ensin HS 134 suurmäestä hypätty mäkiosuus sujui suomalaisittain kaksijakoisesti. Jaakko Tallus jatkoi hyviä suorituksia hyppäämällä 131 metriä, jääden parhaan hypyn tehneelle Kircheisenille kaksi ja puoli metriä.

Anssi Koivuranta hyppäsi 130 metrisellään neljänneksi ja lähti hiihtoon 17 sekuntia kärjestä. Hannu Manninen sai hypylleen pituutta 123,5 metriä ja joutui 59 sekunnin takaa-ajajaksi. Janne Ryynänen starttasi ladulle 26 sekuntia kärjestä. Jouni Kaitainen kykeni vain 116 metriseen ja jäi ajaksi muutettuna kärjestä 1.34.

– Kaiken kaikkiaan loistava päivä meille. Hannun nousu cupin kärkeen on hieno homma ja muutenkin hienoja suorituksia. Erittäin hyvistä asetelmista jatketaan eteenpäin, iloitsi Karjalainen.

Mannisen johtopisteet cupissa ovat 685. Toiseksi noussut Magnus Moan on kerännyt 598 pistettä ja Christoph Bieler 557 pistettä. Manninen johtaa myös kaudella ansaittua palkintorahalistaa. Rovaniemeläiselle sunnuntai oli 18 000 frangin tilipäivä. Mannisen kokonaistienestit tältä kaudelta ovat 72 200 frangia.