Uutisen päiväys

4.10.2020← Takaisin

Kesä-SM-kilpailut huipentuivat erikoismäen kilpailuihin – Forsström ja Kytösaho hyppäsivät Suomen mestareiksi

Puijon kesä-SM-kilpailut jatkuivat tänään sunnuntaina erikoismäen kilpailuilla. Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström ja Niko Kytösaho veivät mäkihypyn kesämestaruudet nimiinsä.

Susanna Forsström hyppäsi naisten kilpailun selkeään voittoon 93 ja 96,5 metrin hypyillään. Forsström oli tyytyväinen päivän otteisiinsa ja totesi harjoittelukauden kokonaisuudessaan olleen onnistunut.

– Perusvarmoja hyppyjä tänään. Harjoituksissa on ollut hankalaa viime aikoina, joten kyllä nuo maistuu. Pääsin nyt perustasolle takaisin. Hyppääminen on mennyt harjoituskaudella eteenpäin ja kehitystä on tullut muutenkin, kommentoi Forsström.

Forsströmin kilpailukauden päätavoite on Oberstdorfin MM-kilpailuissa.

– Toivotaan, että sen lisäksi pääsee kiertämään maailmancupia ja pitämään vähintään tämän tason (koko kauden), jatkoi Forsström.

Hopealle kilpailussa hyppäsi Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja pronssia otti Helsingin Mäkihyppääjien Julia Kykkänen.

Miesten kultamitalista käytiin tiukkaa taistelua. Suomen mestariksi liiteli lopulta Niko Kytösaho 2,6 pisteen erolla Kiteen Urheilijoiden Antti Aaltoon. Pronssille hyppäsi Puijon Hiihtoseuran Juha Miettinen.

Kytösahon kilpailuhypyt kantoivat 126 ja 130 metriä.

– Selkeästi parempaa kuin eilen, tänään oli ihan normimeininkiä. Toinen hyppy oli varmaan kesän ja syksyn parhaimpia. Hyvä ja tasainen sarja, ihan kiva ottaa molemmat kullat pois kuljeksimasta, totesi Kytösaho viitateen eiliseen joukkuemäen voittoon.

Vain 2,6 pistettä Kytösahosta jäänyt Aalto koki päivän olleen vaihteleva.

– Ei ihan parasta saanut irti mäessä. Harjoituskausi on mennyt hyvin, hyviä suorituksia on tullut pitkin kesää. Harjoituskausi jatkuu vielä tiiviinä tästä eteenpäin, totesi Aalto.

Ennen yleisen sarjan kilpailuja hypättiin naisten ja miesten alle 18-vuotiaiden kilpailut. Naisten kilpailun voittoon hyppäsi Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattila ennen Annamaija Oinasta (Taivalkosken Kuohu) ja Minja Korhosta (Siilinjärven Ponnistus). 

Miesten alle 18-vuotiaiden kilpailun voiton vei Kuusamon Erä-Veikkojen Vilho Palosaari

– Hypyt menivät hyvin, sain kaksi perushyppyä kisaan. Harjoituskausi on sujunut hyvin. On tehty paljon punttia ja mäkeä, kertoi Palosaari.

Hopealle kilpailussa hyppäsi Niklas Malacinski (Ounasvaaran Hiihtoseura) ja pronssia otti Tuomas Kinnunen (Lahden Hiihtoseura).

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa