Uutisen päiväys

15.1.2012← Takaisin

Kerttu Niskanen tuplavoittoon - Simula haastoi Heikkisen Suomen Cupissa Vantaalla

Maastohiihdon Suomen Cupin Vantaan osakilpailun sunnuntain voittajiksi hiihtivät Kerttu Niskanen ja Matti Heikkinen. Sunnuntain kilpailussa naiset hiihtivät 5km ja miehet 10km vapaalla hiihtotavalla. Niskasesta tuli viikonlopun tuplavoittaja ja samalla hän vankisti johtoansa Suomen Cup:n kokonaiskilpailun pistetilanteessa.


Naisten kilpailussa Vieremän Koittoa edustava Kerttu Niskanen voitti 12 sekunnilla Laura Ahervon, joka niin ikään uusi edellispäivän toisen sijansa. Ahervo ei ole juuri lepäillyt Tour De Ski:n jälkeen vaan harjoittelu on jatkunut työnteon ohessa. – Jotakin harjoittelua joka päivä ja kolme päivää työntekoa, kertoi terveystarkastajana  työskentelevä Ahervo kuluneesta viikosta.  Kovaan kilpailutahtiin tottuneen Ahervon kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Skandinavia Cup:ssa. Niskasen kilpailutahti jatkuu myös kovana, sillä seuraavana viikonloppuna ohjelmassa on Otepään MC-kilpailut.

Miesten kilpailussa Jämsänkosken Ilveksen Jussi Simula laittoi Vantaan Hiihtoseuran Matti Heikkisen tiukoille, sillä Simula hävisi vain 5,8 sekuntia maailmanmestarille. – Hyvin kevyttä harjoittelua ja palauttelua, kertoi Heikkinen Tour:n jälkeisestä viikostaan. Heikkinenkin lähtee Otepään MC-kilpailuhin, mutta tulosodotukset eivät miehellä itsellään ole vielä kovin korkealla. Miesten kilpailussa kolmanneksi hiihti Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis.

Naisissa Suomen Cup:n kokonaispistetilanteessa kärkipaikkaa pitää Kerttu Niskanen 280 pisteellä. Laura Ahervo on kokonaistilanteen toinen 200 pisteellä. Miehissä pistetilanne on selvästi tiukempaa, sillä kahdeksan hiihtäjän kärki mahtuu 30 pisteen sisään. Kärkipaikkaa pitävät Lasse Paakkonen ja Kusti Kittilä samalla pistemäärällä (130p.). Kari Varis on kolmantena ja lauantaina sprintin voittaja Juho Mikkonen neljäntenä vain neljän pisteen päässä kärkikaksikosta.

Sunnuntain kilpailu käytiin pikkupakkasessa erinomaisessa kunnossa olleella 2,5km ladulla. Suomen Cup:n osakilpailua järjestävässä Vantaan Hiihtoseurassa oltiin tyytyväisiä Suomen Cup-kilpailuviikonloppuun.
- Kiitokset Vantaan kaupungin liikuntatoimelle, Suomen Maastohiihto ry:lle ja VHS:n  seuraväelle jokaiselle erikseen ja kaikille yhteisesti, toteaa Vantaan Hiihtoseuran järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Seppo Räty onnistuneesti viedyistä kilpailusta.

Lisätiedot:
Kilpailutiedottaja Tero Uusitalo, p. 040 861 4519, Vantaan Hiihtoseura Ry.
Suomen Cup Race Director Hannu Koivusalo, p. 050 407 7500, Suomen Maastohiihto ry

Internet: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/suomen-cup
Suomen Cup:n pistetilanne: tilanne 15.1.2012

Maastohiihdon tiedotus - tiedotus@maastohiihto.fi