Uutisen päiväys

4.3.2013← Takaisin

Keravan Urheilijat ja IK Kronan 16-vuotiaiden viestimestarit

Hopeasompa huipentui sunnuntaina Äänekoskella jännittäviin viestikamppailuihin. 16-vuotiaiden mestarit olivat Keravan Urheilijat sekä IK Kronan. 14-vuotiaiden mestaruudet veivät pojissa One Way Pro Team ja tytöissä Lappeen Riento.

– Päätettiin pedata Turolle hyvät asemat, mutta kun Turo lähti, ei ihan kultaan uskaltanut uskoa, mitaliin kylläkin, Tuomas Heikkilä ja Tuomas Säteri kertoivat onnellisena Äänekosken Hopeasompa-viikonlopun viimeisen startin jälkeen.
Keravan Urheilijoiden Turo Sipilä villitsi kannattajansa tuomalla seuransa 3 x 5 kilometrin viestin voittajana maaliin. Kolmikko oli samalla miehistöllä kaksi vuotta sitten M14-sarjan hopealla, mutta nyt kotiin palattiin SM-kultamitalit kaulassa.
– Pojat hiihti niin hyvin, että pääsin hyvistä asemista mitalijahtiin. Ihan kultaan en kuitenkaan uskonut, mutta tänään hiihto kulki paremmin kuin eilen, vapaan tyylin henkilökohtaisen kisan hopeamies tuumaili.

Svenlin kiri IK Kronanin mestariksi

Kruunupyyn IK Kronan kruunasi N16-sarjassa komean kirinsä kultaisesti. Ankkuri Emelie Svenlinin edellä kolmen kilometrin osuudelle lähti kolmetoista joukkuetta, mutta eilen henkilökohtaisen kisan voittanut Emelie nosti seuransa Suomen-mestariksi.
–  Ajattelin ensin, että jos kymppisakkiin pääsisi, mutta tänään osui kohdalle pöljä päivä, Emelie naureskeli.
Fanny Storvall ja Antonia Svenlin pitivät eron kärkeen "sopivana" ja Kronan-trio hymyili SM-kultamitalit kaulassaan kilpaa upean kevätauringon kanssa.
–  Tämä oli meille uran paras saavutus ja antaa tosi paljon intoa jatkoon, Fanny ja Antonia iloitsivat Emelien kera.

Järjestelyt onnistuivat

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Eero Hakonen jaksoi väsymyksestä huolimatta hymyillä kilpaa upean kevätauringon kanssa.
– Tämä on viisitoistavuotisen hiihtourani huippuhetki. Äärimmäisen tyytyväinen ja hämmästynyt olen siitä kuinka koneisto on pelannut ja olen saanut itse vain seurata sivusta. Äärettömän onnellinen olen tämän ison porukan tekemisistä ja siitä palautteesta mitä olen saanut, Eero herkistyi.
Ensimmäistä kertaa Eero suostui myöntämään, että joulun alla tapahtunut Hiihtarin palo oli hänelle vaikeasti hyväksyttävä asia.
– Matkalla on ollut myös isoja ongelmia ja kyllä Hiihtarin palo oli minulle niin kova isku, että meinasi usko loppua. Mutta nopeasti siitäkin tämän hienon porukan avulla selvittiin. Hirmu iso kiitos kaupungille, huimalaisille ja kaikille talkoissa mukana olleille, Eero viestitti.

Lähde, lisätietoja ja tulokset: http://intra.aanekoski.fi/hopeasompa2013/index.php?start=4