14.1.2006← Takaisin

Karin Huttary ja Tomas Krauss nappasivat voitot ski crossin avauksessa

Tänään laskettiin Ranskan Les Contaminesissä ski cross - kauden ensimmäinen maailmancupin osakilpailu. Naisten puolella kovinta vauhtia piti Karin Huttary, Suomen Jenni Kilpisen ollessa 11. Miesten puolella voittoon laski viime kaudellakin maailmancupia dominoinut Tshekki Tomas Krauss. Juha Haukkala oli lopputuloksissa tänään 15. ja Juhani Vainion sijoitus oli 33.

Naisten puolella isäntämaan Ophelie David oli tänään toinen ja Ruotsin Magdalena Iljans kolmas. Eilisessä aikalaskussa kymmenenneksi sijoittunut Kilpinen piti tänään kohtuullista vauhtia, mutta huono startti ei antanut eväitä parempaan. Aikalaskuissa esiintynyttä varovaisuutta ei kuitenkaan tänään ollut enää nähtävissä, mutta siitä huolimatta Kilpisen vauhti ei riittänyt aivan kärkikastiin.

Miesten puolella nähtiin heti kärkeen kahden miehen välinen kaksinkamppailu, kun eilen jaetulle 32. sijalle jääneet Juhani Vainio ja Norjan Kristian Buvarp ottivat miehestä mittaa. Panoksena oli paikka finaalilaskuihin. Vainio epäonnekseen kuitenkin kaatui ja joutui toteamaan norjalaisen tänään paremmakseen. Saldona Vainiolle siis lopputuloksissa 33. sija.
Juha Haukkala onnistui kohentelemaan asemiaan tämän päivän kilpailussa. Eilisessä aikalaskussa sijalle 23. jäänyt Haukkala piti tänään hyvää vauhtia yllä ja nosti itsensä lopputuloksissa sijalle 15. Eväitä parempaankin oli, mutta toisen laskun startti epäonnistui ja Haukkalan tie kärkikahinoihin katkesi.

Miehissä toiseksi tänään sijoittui Italian Massimiliano Iezza ja kolmanneksi Ranskan Enak Gavaggio.

Ski cross-joukkueen päävalmentaja Toni Ollikka oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa tämän päiväisiin suorituksiin.

- Jennin laskut paranevat koko ajan. Tänään kuitenkin epäonnistunut startti oli tekijä, joka lopulta ratkaisi kilpailun Jennin osalta. Parempaan päin ollaan kuitenkin koko ajan menossa. Vainion Juhanilla oli hieman huonoa tuuria tänään matkassa ja kaatuminen kahden miehen karsinnassa päätti kilpailun. Haukkala sen sijaan laski tänään hyviä laskuja, mutta toinen startti epäonnistui pahasti, ja sen takia kisa katkesi kahden kierroksen jälkeen. 15 sija antaa kuitenkin jo paljon paremmat lähtökohdat seuraavaa kisaa ajatellen, Ollikka kertoi.

Seuraavaksi joukkue suuntaa kohti Itävaltaa ja Kreischbergin rinteitä, jossa kisataan 18.-20.1.2006.