Uutisen päiväys

10.2.2008← Takaisin

Kalpalinna isännöi Pohjoismaiden ensimmäisiä FIS-Masters alppikisoja

Etelä-Suomen alppihiihtoseurojen yhteisjärjestelyinä syntyivät Pohjoismaiden ensimmäiset FIS-tason Masters-pujottelukilpailut.

Viikonloppuna 9.–10.2. Turengin Kalpalinnaan kokoontui suuri joukko pitkän alppihiihtotaipaleen kulkeneita laskijoita.

Masters-sarjoissa, jotka lähtevät yli 30-vuotiaista aina viiden vuoden välein ylöspäin, laski Kalpalinnan pujotteluissa sekä lauantaina että sunnuntaina 60–70 kilpailijaa. Kansainvälisessä kilpailussa osanottajia oli Suomen lisäksi Ruotsista, Virosta, Venäjältä sekä Latviasta.

”Kilpailussa Latvian värejä edusti myös heidän Suomen suurlähettiläänsä Einars Semanis, mikä oli meille järjestäjille hieno kunnianosoitus”, kertoi kilpailujen sihteerinä toiminut Pirkko Rove-Johansson.

Masters-kilpailuissa aktiivisimpia ovat ikävuosien 40–55 väliin osuvat alppihiihdon harrastajat. Alppihiihdon soveltuvuudesta niin pienten lasten kuin ikääntyneidenkin harrastukseksi kertoo suomalaisen alppihiihdon elävä legenda Eino Kalpala.

”Kalpalinnan kilpailuja isännöi itseoikeutetusti 82-vuotias Eino Kalpala. Hän oli myös kunnioitettavasti kilpailujen vanhin osanottaja”, jatkoi Rove-Johansson.

Olosuhteet Kalpalinnassa olivat haastavat, kosteat ja sumuiset, mutta kisarinne pysyi kunnossa kaikille laskijoille. Loukkaantumisilta vältyttiin ja kokonaisuutena järjestelyihin oltiin erittäin tyytyväisiä. Ratamestarina toimi muun muassa muutama vuosi sitten aktiiviuransa alppihiihtäjänä lopettanut maajoukkuelaskija Marika Ollikka.

Viikonlopun FIS-Masters-kilpailut kirjoittivat jälleen yhden sivun suomalaista alppihiihtohistoriaa. Lajinsa ensimmäinen tapahtuma niin Suomessa kuin muissakin Pohjoismaissa sai aikaan keskustelua myös naapurimaiden aktivoitumisesta FIS-tasoisten kilpailujen järjestäjinä.

Kilpailunjohtajana toimi Ilkka Rove ja TD:na Risto Happonen.

Kilpailujen tulokset päivitetään sekä FIS:n sivulle että Himos Skin -sivulle kohtaan Kalpalinna http://www.alpinemasters.fi/mastertulokset.php

Finnish Alpine Masters -toimikunta toimii aktiivisesti edistäen alppihiihtoharrastuksen leviämistä kaikkiin ikäluokkiin. Lisätietoja toiminnasta löytyy osoitteesta http://www.himoski.com/mastersaannot.php#