Uutisen päiväys

16.10.2008← Takaisin

Kalle Palanderin kauden avaus siirtyy ensi vuodelle

    Alppihiihtomaajoukkueen kiintotähden Kalle Palanderin kauden avaus siirtyy ensi vuoden puolelle. Hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen Palander sai maajoukkueen lääkäriltä luvan matkustaa harjoitusleirille Itävallan Söldeniin ja kokeilla laskemista, mutta kivut sääressä estivät rinteessä harjoittelemisen.

    Palanderilta operoitiin viime talvena sääriluun rasitusmurtuma, mutta parantuminen on ottanut reilusti takapakkia Argentiinan lumileirin jälkeen. Söldenissä Palander totesi jo monon laittamisen jalkaan aiheuttavan liikaa kipua sääressä. Salzburgilaisella klinikalla todettiin, ettei sääri ole parantunut tarpeeksi, jotta kautta voisi lähteä rakentamaan suunnitelmien mukaisesti.
    Itävallassa todettiin, että säärtä joudutaan operoimaan, jonka johdosta jatkotutkimuksia on tehty keskiviikkona Suomessa.

    “Kallella oli hyvät mahdollisuudet osallistua maailmancupin avaukseen Söldenissä, vaikka Argentiinassa jalassa oli ollut kipua. Teimme tutkimukset jalasta Argentiinan leirin jälkeen Suomessa ja tilanne näytti vielä siinä vaiheessa hyvältä ja luun paraneminen oli hyvällä mallilla. Nyt leirillä kivut olivat kuitenkin pahentuneet, joten teimme uudet tutkimukset, joissa todettiin, että sääri ei ole luutunut kunnolla. Operoimme jalan jo tänään ja teemme siihen säären ydinnaulauksen” maajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen kertoo.

    “Tottakai tämän hetkinen tilanne riepoo ja syö miestä, kun vielä ajankohtakin on pahin mahdollinen. Nyt ei auta muuta kuin valmistautua järjettömän kovaan kuntoutukseen, mitään en ole vielä luovuttanut ja tästä noustaan vielä” Palander toteaa. Ajankohdasta milloin paluu rinteille tapahtuu Palander ei osaa vielä sanoa, mutta töitä hän asian suhteen aikoo tehdä kovasti:

    “Motivaatio kuntoutukseen on kova ja rinteeseen palaan sitten, kun jalka on sata prosenttisessa kunnossa. Onko se tällä kaudella vai milloin en osaa vielä sanoa, mutta takaan että ihmiset tulee huomaamaan sen. Silloin nimittäin lasketaan kovaa”.

    Palanderin loukkaantumisesta huolimatta muu joukkue jatkaa lumileiriä Keski-Euroopassa. Marcus Sandell ja Jukka Leino ovat olleet kovassa kunnossa koko syksyn. Sekä Leinolla, että Sandellilla on omat paikat maailmancuppiin ja lumileirien kokemukset ja hyvin sujuneet fysiikkatestit antavat odottaa lupaavia tuloksia tulevalta kaudelta.