24.1.2006← Takaisin

Kalle Palanderille komea voitto Schladmingin illassa

Se on siinä. Kalle Palander lähtee olympiarinteeseen voittajana. Schaldmingin iltapujottelussa hän otti ylivoimaisen voiton ennen Japanin Akira Sasakia ja Itävallan Benjamin Raichia.

Itävaltalaisten lippumeressä liehui korkeimmalla sinivalkoinen lippu. Kalle Palander oli Schladmingin pakkasillassa nopein jo ensimmäisellä laskulla, eikä jättänyt epäilykselle sijaa toisellaan, ero kakkoseen, Japanin Akira Sasakiin oli 0,79 sekuntia. Toisen kierroksen nopeimmalla ajalla Itävallan Benjamin Raich nousi kymmenenneltä sijalta kolmanneksi. Japanilaiselle hän hävisi vain 0.02 sekuntia.

Scladmingissa lähes 60 000 silmäparia seurasi Palanderin näytöstä jäisellä radalla. Selkäkivut eivät tuntuneet missään, kun mies toisellaan ylti huimaan lentoon lisäten voittomarginaaliaan kaiken aikaa: ensimmäisessä väliajassa johto japanilaiseen 0,56 sekuntia, toisessa 0,65 ja maalissa 0,79. Voitto yli puolentoista vuoden jälkeen näytti,  että paalupaikka ennen Torinoa on suomalaisen.
- Aivan mahtava fiilinki, tästä on aivan erilasta lähteä olympilaisiin, Palander hehkutti kilpailun jälkeen.

Vain pienestä oli kiinni, että Kalle Palander olisi saanut kisaan tosi kovan haastajan numerolla yksi laskeneesta USA:n Ted Ligetystä. Tämä laski pahoista virheistä huolimatta komean kärkiajan ja juhli jonkin aikaan kisan johtajan paikalla. TV-kuva kuitenkin selvästi näytti, että amerikkalaisen suksi oli kulkenut väärältä puolelta keppiä – ei tullut jenkkijuhlia, tuli hylkäys.

Monen muun tapaan radalta ulos ajoi tällä kaudella jo viisi pujotteluvoittoa ottanut Italian Giorgio Rocca. Mies hengitti ensimmäisen kierroksen jälkeen Palanderin niskaan 0,12 sekunnin takana. Alberto Tomban jalanjäljissä kulkeva italialainen ajoi toisellaan ulos aivan maalin tutumassa. Keskeytys oli kauden toinen, pujottelun maailmancupia ylivoimaisesti johtava Rocca jäi ilman tulosta myös sunnuntaina Kitzbuehelin pujottelussa.

Schladmingin 100 pistettä nostivat Kalle Palanderin pujottelucupin toiseksi ohi ilman pisteitä jääneen Ligetyn.

Numerolla 72 lähenyt Jukka Rajala aloitti kovaa, ehkä liiankin lujaa. Jäisellä radala olosuhteet pysyivät hyvinä. Pian väliaikapaikan jälkeen kouvolalaisen suksi ajautui väärälle puolelle keppiä ja peli oli pelattu. Tulosta ei tullut.