Uutisen päiväys

4.2.2008← Takaisin

Kalle Palander leikataan tänään - kilpailukausi on ohi

”Kalle Palanderin kausi on tässä. Leikkaus on tänään iltapäivällä,” oli Suomen alppimaajoukkueen lääkärin, ortopedi Eero Hyvärisen tyly lausunto tänään pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

”Palanderin oikean säären etuosan kuorikerroksessa on murtuma, joka on syntynyt asteittain yli vuoden kuluessa. Jalkaa on kuvattu useampaan otteeseen, eikä merkkejä murtumasta ole ollut, vaikka kipuja on ilmennyt. Nyt tehdyissä tutkimuksissa tilanne kuitenkin todettiin sellaiseksi että riski siihen, että luu menee poikki on olemassa. Siinä tapauksessa uhattuna olisi muutakin kuin kevätkauden kilpailut. Jopa Vancouverin olympiakisat voisivat olla vaakalaudalla. Nyt murtumakohta ohitetaan levyllä ja todennäköisesti Kalle voi aloittaa harjoittelun nopeasti, käytännössä heti kun pehmytosat ovat parantuneet, ” Hyvärinen sanoi.

”Viime viikko näitä keskusteluja käytiin ja tähän päädyttiin,” tuumi Palander, joka uskoi pääsevänsä huhti- toukokuun maissa jälleen suksille. ”Siinä jää reilusti aikaa treenata ennen syksyä ja Söldenin maailmancupia,” hän arveli ja sanoi, että päätöksiä kuntoutuksesta tehdään vasta leikkauksen jälkeen.

”Kyllä Kroatiakin on yksi vaihtoehto,” toivottavasti sinne ei kuitenkaan tarvitse mennä. ”Käytännössä Helsingissäkin homma voidaan hoitaa. Kroatiassa tosin ei ole mitään ulkopuolista ”härpäkettä”, täällä on paljon muutakin,” Palander kuvaili. Kalle Palander vietti Kroatissa useita viikkoja sen jälkeen kun hänen vasemman povensa ristiside oli leikattu ja sitä kuntoutettiin.