Uutisen päiväys

14.1.2009← Takaisin

Kalle Lassila jättää Vancouverin maailmancupin väliin

    Suomen joukkue Vancouverin esiolympialaisissa 16.-18. tammikuuta pieneni viiden urheilijan vahvuiseksi, kun Kalle Lassila jättää reissun väliin.

    Lassila on vielä sairastelun jäljiltä puolikuntoinen, joten Kanadaan matkustamisen sijaan hän kokee järkevämmäksi keskittyä nyt harjoitteluun.

    ”En ole vielä kuntoutunut tarpeeksi hyvin, että kannattaisi lähteä. Viikko Rukan jälkeen tuli virus, sama virus on ollut kropassa sieltä asti. Välillä olen pystynyt harjoittelemaan, välillä en. En ole oikein kunnolla ollut sairas, mutta en tervekään. Nyt olen kyllä päässyt treenaamaan jonkun verran, mutta suorituskyky ei ole palautunut. En halua enää lähteä keskenkuntoisena reissuun. Nyt harjoittelen, että voisin Otepäässä kamppailla kärkisijoista”, Lassila kertoi.

    Lassilan poisjäännin jälkeen Suomen joukkueessa ovat Niklas Colliander, Jesse Väänänen, Mona-Liisa Malvalehto, Kirsi Perälä ja Riikka Sarasoja. Joukkue lähti Kanadaan keskiviikkona. Lassila kilpailee maailmancupissa seuraavan kerran Otepäässä 24.-25. tammikuuta.

    Suomen joukkue Vancouverissa on:

    Naiset: Mona-Liisa Malvalehto Lahden Hiihtoseura, Kirsi Perälä Huhtasuon Hiihto 2000, Riikka Sarasoja Lappeen Riento.
    Miehet: Niklas Colliander Vantaan Hiihtoseura ja Jesse Väänänen Lahden Hiihtoseura.

    Vancouverin olympialaisten esikisojen ohjelmassa on perjantaina sprintti perinteisellä, lauantaina yhdistelmäkilpailut ja sunnuntaina parisprintit. Suomalaisista yhdistelmäkilpailussa lauantaina kilpailee vain Sarasoja.