Uutisen päiväys

19.12.2008← Takaisin

Kalle Keituri epäonnistui mäkikarsinnassa

    Mäkihypyn maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Sveitsin Engelbergissä. Tänään Engelbergin mäessä oli karsinta, joka jouduttiin järjestämään lumipyryn keskellä.

    Mäkikarsinnan voittoon hyppäsi Saksan Michael Neumayer 139 metrin hypyllään.

    Karsinnassa nähtiin kaksi suomalaista. Sami Niemi ilahdutti suomalaisia 126 metrin hypyllään, jolla hän oli karsinnan 15:sta.
    Valitettavasti Kalle Keituri tippui ainoana suomalaisena huomisesta kilpailusta. Keituri pääsi ainoastaan 110 metriä, mikä toi vasta 47. sijan.

    -
    Kalle on saanut jokaisesta kisasta cupinpisteitä, mutta tänään hän valitettavasti karsiutui. Ei kuitenkaan mitään hätää, vaan leuka pystyyn ja sunnuntaita kohti. Kalle on kuitenkin kehittynyt huimasti, Päävalmentaja Janne Väätäinen kehuu.

    -
    Sami hyppäsi eilen ja tänäänkin hyvin. Ajoituksen kanssa vielä petrattavaa, mutta kyllä se siitä, Väätäinen lisää.
    Matti Hautamäki, Harri Olli ja Ville Larinto taistelevat huomisessa kisassa ilman karsintaa. Kaikki kolme kuuluvat maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon. Larinto on parhaana suomalaisena cupin kolmas.
    Sekä Larinto että Olli jättivät tänään hypyt väliin, mutta Hautamäki hyppäsi vaisusti.

    -
    Ville ja Harri tekivät oikean ratkaisun, kun jättivät karsintakierroksen väliin. Pojilla on hyvä tilanne, koska ei ole pakko hypätä karsinnassa. Matilla oli tänään vaikea päivä, mutta kelikään ei ollut ihanteellinen, Väätäinen toteaa.
    Engelbergissä hypätään huomenna kello 14.30 ja sunnuntaina kello 14.30