Uutisen päiväys

22.11.2008← Takaisin

Kaksi suomalaismiestä 20 joukkoon

Ruotsin juhlat jatkuivat Jällivaarassa myös miesten vapaan 15 kilometrin kilpailussa, kun Marcus Hellner vei voiton. Suomalaisnelikosta Sami Jauhojärvi oli parhaana 17:s, 43,5 sekuntia Hellnerille hävinneenä. Matti Heikkinen ylsi toisena suomalaismiehenä 20 joukkoon ja oli 19:s (-45,1).

”No, pisteille kuitenkin. Tasaista hiihtoa, viimeisellä kierroksella en jaksanut yhtään, jalat eivät toimineet. Lihas ei toimi tällä hetkellä niin kuin pitäisi. Eiliset tuntemukset olivat, että olisin 65-80 sijalla, nyt oli kuitenkin 15-20. Jos tällaisella hiihdolla on 20 paikkeilla alle minuutin kärjestä, niin Rukalla kaikki on mahdollista. Olen pikkuisen luopunut ikuisesta optimismista – toivon, parasta mutta pelkään pahinta”, Jauhojärvi mietiskeli.

Heikkinen tavoitteli Jällivaarasta pisteitä monikossa ja sai hakemansa, vaikka ei pitänyt hiihtoa parhaana mahdollisena.
”Väsynyttä menoa oli, mutta nousi loppua kohden kun sain peesiapua. En saanut tänään parasta kapasiteettia irti. Oikealla tiellä kuitenkin ollaan”, Heikkinen tuumi.

Muista suomalaisista Ville Nousiainen oli 40:s (-1.15,4) ja Teemu Kattilakoski 41:s (-1.17,1).

”Surkea kisa oli, ei missään vaiheessa ollut hyvä. En ole kyllä ikinä tykännyt tästä ladustakaan. En tiedä, vaikuttiko sairastelu (toissa viikolla). Suhteen rennosti pääsee alkuun, mutta ei pääse lujaa. Eilen oli kyllä jo surkeaa lenkillä, en mitenkään positiivinen ollut (ennen tätä kisaa)”, Nousiainen sanoi.

”Ei se hääviä ollut, mitä osasin kyllä odottaakin. Ei ihan katastrofi kuitenkaan. Ahdisti aivan hirveästi keuhkoista, mutta uskon että paljon aukaisi paikkoja. Vaikeaa oli", Kattilakoski sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen löysi suomalaisten päivästä positiivisia ja negatiivisia asioita.

”Positiivisin oli tietysti Aino-Kaisa, mutta myös Sami oli hyvä. Negatiivisella puolella Ville ei ollut kovinkaan tyytyväinen hiihtoonsa. Kokonaisuutena sanoisin että keskitasoa. Olin ehkä vähän yllättynyt Aino-Kaisan kolmannesta sijasta vapaalla, mutta tiesin että hän on tehnyt todella intensiivisesti töitä ja ollut todella motivoitunut. Nyt työn tulokset näkyivät”, päävalmentaja Magnar Dalen iloitsi.

Sunnuntaina hiihdetään viestit, jossa Suomi hiihtää naisten viestin joukkueella Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Aino-Kaisa Saarinen ja Riitta-Liisa Roponen. Miesten viestissä Suomi hiihtää joukkueella Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Teemu Kattilakoski.