6.12.2008← Takaisin

Kakkossija piti Saarisen cup-johdossa

Päivän suomalaisesta palkintopallisijasta Ranskan La Clusaz'ssa vastasi naisten 15 kilometrin yhteislähdössä Aino-Kaisa Saarinen, joka oli toinen ja säilytti maailmancupin kokonaiskilpailun johtopaikkansa.

Ylivoimaiseen voittoon eteni Norjan Kristin Störmer Steira, joka karisti kilpakumppaninsa hieman yli puolen välin jälkeen. Hollolalainen hävisi Steiralle 13 sekuntia, mutta piti toisen norjalaisen Therese Johaugin takanaan sekunnin turvin. Saarinen keikkui läpi kilpailun kärkipäässä ja nousi viimeisellä kierroksella tasaisen ryhmän viidenneltä sijalta toiseksi. Sijoitus on Saariselle uran paras vapaan hiihtotavan cup-kilpailussa.

”Hyvä fiilis! Uran paras luistelusijoitus, mutta uran parasta luistelua tämä ei ollut, Jällivaarassa oli parempaa. Alussa oli aavistuksen hermostunutta, mutta lähti ihan hyvin käyntiin ja pysyin kärkiporukassa. Loppuun sain sitten oman rytmin. Kun Steira pääsi karkuun, minulla oli siinä heikko hetki. Kun näin Venäjän Jevgenia Medvedevan (pitkään toisena, lopputuloksissa kuudes), tuntui hyvälle ja uskoin itseeni. En edes ajatellut, että olisin kolmas, uskoin toiseen sijaan, kun tiesin, ketä siinä porukassa oli. Tiesin, että omalla hyvällä rytmillä ja omalla hyvällä rauhallisella hiihdolla pystyn kyllä runttaamaan toiseksi”, Saarinen kertasi iloisena.

Saarinen johtaa cupia neljän henkilökohtaisen osakilpailun jälkeen 108 pisteen erolla toisen olevaan Puolan Justyna Kowalczykiin.

Cupissa kolmantena oleva Virpi Kuitunen nousi kahdella viimeisellä kierroksella kymmenen joukkoon ja oli lopulta yhdeksäs, 47,7 sekuntia Steiralle hävinneenä.
”Lähti vähän myöhään käyntiin, loppu tuli tosi hyvin. Kolmannen kierroksen alussa oli pakko ruveta yksin hiihtämään porukkaa kiinni, kaksi kierrosta tuli sitten nousujohteisesti. Paremmin sain irti (kuin Jällivaarassa vapaalla), jaksoin tosi hyvin loppuun asti, oli vaan liian hidas alku”, Kuitunen harmitteli.

Muranen keskeytti puolimatkassa

Riitta-Liisa Roponen oli 15:s (-1.11,3) ja Riikka Sarasoja 37:s (-2.52,4). Pirjo Muranen keskeytti puolimatkassa.

”Ei voi sanoa että mitenkään helposti, jos sijoitusta katsoo, tämä on kuitenkin minulle se matka, mistä parhaat sijoitukset tulleet. Olisin odottanut olevani paremmin. Lähdettiin aika kovaa, toisen kierroksen jälkeen rupesin vilkuilemaan taakse. Ei ollut helppoa, takajoukoissakaan ei ollut varaa vastata; ihan jojon päässä olin. Ei ollut herkkua, ei kyllä ollut mitään ongelmiakaan”, Roponen mietiskeli kilpailuaan.

"Oli tosi rankkaa! Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin tosi puhki ja ajattelin että mitähän tästä tulee. Sitten vaan sinnettelin. Ei mikään älytön hiihto kyllä", Sarasoja sanoi.

"Olo ja fiilis oli hyvä ennen kisaa. Eka nousu oli sen verran kankeaa, tunsin että nyt ei lähde niin kuin pitäisi. Jalat eivät yksinkertaisesti toimineet. Tein ratkaisun ja keskeytin tokan kiekan jälkeen. Pääsen huomenna kuitenkin aloittamaan ja siinä uskon kroppani liikkuvan paremmin", Muranen sanoi.

Sunnuntaina La Clusaz’ssa hiihdetään viestit.