Uutisen päiväys

9.10.2009← Takaisin

Kainuun Säätiö mukaan Vuokatin Urheiluopistoon

    Kainuun Säätiöstä tulee Suomen Hiihtoliiton lisäksi Vuokatin Urheiluopiston taustayhteisö. Kainuun Säätiö on Kainuun Liikunta ry:n vuonna 2004 perustama säätiö.

    Suomen Hiihtoliitto ja Kainuun Säätiö ovat tänään allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Kainuun Säätiö tulee mukaan Vuokatin Säätiön/Vuokatin Urheiluopiston hallintoon. Vuokatin Säätiö ylläpitää Vuokatin Urheiluopistoa. Jatkossa Suomen Hiihtoliitto ja Kainuun Säätiö nimeävät kumpikin puolet säätiön hallituksen ja edustajiston jäsenistä.

    Suomen Hiihtoliiton ja Kainuun Säätiön yhteistyöllä vahvistetaan Vuokatin Urheiluopiston toimintaedellytyksiä. Urheiluopistolla on iso merkitys hiihtourheilun ja koko Kainuun maakunnan kehittämisessä.

    ”Kainuun Säätiö sitouttaa kainuulaiset nykyistä paremmin urheiluopiston palveluiden käyttäjiksi ja toimintojen kehittämiseen. Uskon, että Kainuun Säätiö Vuokatin Urheiluopiston taustayhteisönä tuo uutta näkemystä ja paikallisten olosuhteiden tuntemusta Urheiluopiston toimintaan”, toteaa Hiihtoliiton ja Vuokatin Säätiön puheenjohtaja Jaakko Holkeri.

    Vuokatin Urheiluopisto on yksi Suomen yhdestätoista liikunnan valtakunnallisesta koulutuskeskuksesta. Urheiluopiston valmennuskeskus tarjoaa Suomen monipuolisimmat pohjoismaisten hiihtolajien harjoitusolosuhteet ja palvelut ympäri vuoden. Urheiluopiston koulutuskeskus vastaa ammatillisen koulutuksen ja vapaa-ajan liikuntakurssien tarjonnasta. VuokattiSport toimii asiantuntijana työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen kysymyksissä. Muun muassa työkyvyn kartoitus, työyhteisön kehittäminen, kuntoremontit sekä tiimien ja johtoryhmien kehittämis- ja virkistyspäivät kuuluvat ohjelmistoon.

    www.vuokattisport.fi