Uutisen päiväys

23.1.2006← Takaisin

Juuso Lahtela voittoon EC-kumpareissa

Suomalaiset saivat balsamia haavoihin epäonnisen eilisen kilpailun jälkeen kun Juuso Lahtela laski voittoon Dolni Moravassa. Toiseksi sijoittui Ranskan Thibault Apertet ja kolmanneksi Australian Ramon Cooper.

Suomalaisten freestylepäivä sai täydennystä kun Tsekkien Dolni Moravassa taisteltiin Eurooppa-cuppisteistä. Suomalaisista numerolapun yllensä puki Juuso Lahtela, Janne Salonen, Niko Pekkanen, Mika Tainio ja Arttu Kiramo.  Finaaliin suomalaisista tien raivasi Lahtelan lisäksi Niko Pekkanen jonka lopullinen sijoitus oli 12. Muut suomalaiset olivat rinteessä liian kesyjä finaaleihin. Eemeli Kallas ja Harri Kyllönen vielä parantelivat jäseniään eilisten kaatumisten jälkeen.

- Juuso näytti että oikeita asioita on tehty vaikka menestystä ei ihan heti tullutkaan. Voitto tuli peruslaskulla mikä lupailee hyvää myös lauantain maailmancupia ajatellen, siellä poikien pitää laskea finaaliin, kommentoi valmentaja Ilkka Wright.

Juuso Lahtelan sijoitus alkukilpailun jälkeen oli neljäs. Finaalissa Juuso hyppäsi ylähypystä fullin ja alahypystä korkkiseiskan. Juuso oli tyytyväinen tämän päivän suorituksiin.

- Lasku meni mukavasti, lopussa tulin vähän liian suoraan mistä tuomarit varmasti vähän rokotti. Itseluottamus kyllä kasvoi, nyt näkee että normaalilla suorituksella pärjää. Madonnan maailmancupiin lähdetään tekemään samanlaisia suorituksia, niillä pitäisi finaaliin päästä, kommentoi Lahtela.