Uutisen päiväys

9.10.2008← Takaisin

Jussi Prykäri vastuullisiin tehtäviin maastohiihdon maailmancupissa

    Rovaniemeläinen Jussi Prykäri, 36, on valittu puoliammattilaiseksi teknisen asiantuntijan assistentiksi maastohiihdon maailmancupeihin. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS nimesi tehtävään kaikkiaan neljä kokenutta ja ammattimaista teknistä asiantuntijaa (TD).

    Nämä neljä kiertävät talven aikana maailmancupin kilpailuja kukin suunnilleen saman verran. Ammattimaisten teknisten asiantuntijoiden nimeäminen on osa FIS:n pyrkimystä kehittää lajia ja maailmancupia. Uudesta vastuutehtävästään innostunut Prykäri uskoo puoliammattilaisten teknisten asiantuntijoiden palkkaamisen olevan hyvä ensimmäinen askel kohti ammattimaisempaa tapahtuman järjestämistä.
    ”Ensimmäinen kausi tässä roolissa tulee olemaan varmasti oppimista uusiin saappaisiin ja täynnä haasteita. Tehtäviin kuuluu nimittäin myös järjestäjien laaja-alainen arviointi”, Prykäri sanoo.
    Prykäri tai joku hänen kolmesta kolleegastaan saapuu kisaviikonloppua ennen paikkakunnalle jo maanantaina.
    ”Tämä henkilö tapaa ensi töikseen järjestelytoimikunnan tärkeimmät avainhenkilöt kuten muun muassa kilpailunjohtajan, kilpailusihteerin ja stadionpäällikön. Tehtävät painottuvat urheilullisiin yksityiskohtiin mutta sääntötuntemuksen lisäksi on kyettävä näkemään myös koko maailmancup-tapahtuma eri perspektiiveistä ja takaamaan kaikille osallistujille mahdollisimman hyvät olosuhteet”, Prykäri sanoo ja korostaa aktiivista yhteistyötä tuomarineuvoston puheenjohtajana toimivan teknisen asiantuntijan kanssa.

    Davos, Oberhof, Otepää ja MM-Liberec

    Tulevana talvena Prykäri kiertää kilpailuja muita kolleegoitaan vähemmän, koska hän on parhaillaan suorittamassa kansainvälistä kriisinhallintatehtävää Kosovossa yhteysupseeriryhmän johtajana vielä seitsemän kuukauden ajan. Hänen ohjelmassaan ovat kuitenkin maailmancupeista Davos, Oberhof ja Otepää, sekä tuomarineuvoston jäsenenä MM-kilpailut Liberecissä.
    ”Tehtäväkohtaisia päiviä tulee olemaan noin 30”, Prykäri laskee.
    Prykärillä on maastohiihtokilpailuiden parissa vahva tausta. Kansainvälinen FIS TD Prykäri on ollut vuodesta 2004. Hän on toiminut hiihdossa kilpailun johtajana sotilaiden MM-kilpailuissa 2003, SM-kilpailuissa 2004, nuorten MM-kilpailuissa 2005 sekä ollut tuomarineuvoston jäsenenä yli kymmenessä maailmancupin kilpailussa. Niistä hän on toiminut tuomarineuvoston puheenjohtajana kolmessa kilpailussa, sama tehtävä hänellä oli myös nuorten MM-kilpailuissa 2007.