Uutisen päiväys

22.9.2014← Takaisin

Julia Kykkäsen kilpailu päättyi hylkäykseen - hyppypuku sentin ylipitkä

  Julia Kykkäsen toisesta kilpailupäivästä Almatyssä tuli lopulta ainutkertainen – tosin ei myönteisessä mielessä. Hyppääjä hylättiin molemmilla kierroksilla, sillä hyppypuku todettiin ylipitkäksi. Saman kohtalon kilpailussa koki Norjan Gyda Enger.

  - Kyllä tässä aika tanakka meisseli on otsassa. Eilisessä kilpailussa puvun mitta oli 76 cm haarasta jalkaterään, tänään mitta oli 77 eli sentin ylipitkä. Käytetyt puvut ovat kuitenkin samoja, ja ne on mitattu viime kaudellakin useampaan kertaan, kommentoi valmentaja Kimmo Kykkänen.

  - Lievästi sanottuna erikoinen päivä. Ei ole tullut uralla vielä vastaan vastaavaa. Monojen kanssa on joskus ollut ongelmia, mutta ei ikinä tällaista, Julia kommentoi.

  Kimmo oli ehtinyt kilpailun jälkeen käydä jo keskustelua tarkastajien kanssa. Suurempaan konfliktiin hän ei asiassa näe aihetta.

  - Toki olisimme halunneet uusintamittauksen, mutta se ei tänään onnistunut. Vaan ei tässä kannata ketään syytellä: Trondheimissa (ensi viikonloppuna) mittaus onnistuu, ja silloin sitten nähdään onko mitta 76 vai 77 senttiä.

  Hylkäys harmitti siksikin, että molempien kierroksen hypyt onnistuivat hyvin. Valmentajan mukaan hypyt olisivat vieneet hyppääjän selkeästi kymmenen parhaan joukkoon.

  - Tosin sai ainakin aika paineettomasti hypätä toisen kierroksen, Julia murjaisee.

  Ensi viikonvaihteessa urakointi jatkuu Norjan Trondheimissa. Sinne lähtee mukaan myös toinen suomalaisnainen, Susanna Forsström. Myös hän edustaa Lahden Hiihtoseuraa.

  - Aina se on kiva lähteä kun on seuraa. Tarkoitus on lähteä tekemään sinne rentoja hyppyjä, Julia ennakoi.

  Trondheimissa hypätään ensi viikonvaihteessa lauantaina ja sunnuntaina.