13.12.2008← Takaisin

Jukka Leino ei onnistunut täydentämään suomalaismenestystä suurpujottelussa

Aurinkoisessa talvisäässä lasketussa alppihiihdon maailmancupin suurpujottelussa tulevien maailmanmestaruuskilpailujen näyttömällä Ranskan Val d’Iséressä saatiin toinen suomalainen pisteille tämän kauden miesten suurpujottelucupissa, kun Jukka Leino laski sijalle 27.

”Oli varmaan rankin lasku mitä olen koskaan laskenut, yläosassa rataa pidon saamiseksi jouduin vetämään lähes kyljellään” Jukka Leino totesi ensimmäisen kierroksen laskustaan. Leino oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 25, +2.55 sekuntia kärjestä jääneenä. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johti Italian Manfred Mölgg, toisena oli norjalainen Aksel Lund Svindal ja kolmantena italialainen Massimiliano Blardone.

Leino ei onnistunut toisella kierroksella ensimmäisen kierroksen tapaan. Hänelle sattui kaksi pahaa virhettä radan alkuosalla ja toisen väliajan jälkeen.

”Kauden ekat pisteet suurpujottelussa, joten siihen voin olla tyytyväinen, mutta toisella kierroksella pitäisi pystyä virheettömään laskuun ja parantamaan sijoitusta” Leino summasi suorituksensa.

Kilpailun voittoon laski Sveitsin Carlo Janka jättäen taakseen Italian Massimiliano Blardonen. Päivän komeimmasta noususta vastasi Ranskan Gauthier De Tessieres. Ranskalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 30. eli viimeinen toiselle kierrokselle selviytynyt laskija, lopputuloksissa De Tessieres onnistui nousemaan aina sijalle kolme.

Muut suomalaiset Jukka Rajala ja Marcus Sandell eivät selviytyneet toiselle kierrokselle.

”Todella kulunut rata, en voinut uskoa silmiäni radan yläosassa, että tuohon pitäisi täysiä laskea”, Jukka Rajala kertoi laskustaan. Rajala oli radan yläosan pahasta virheestä huolimatta hyvässä vauhdissa. Ensimäisellä sektorilla eroa kärkeen oli +1.51 sekuntia, mutta Rajalan lasku päättyi ulosajoon radan puolivälin tienoilla.

Marcus Sandellin vauhti ei tänään riittänyt toiselle kierrokselle. Sandel laski liian varovasti ylhäällä, joka kostautui jo väliajoissa.

”Tämä rinne on Marcuksen laskutyylille todella vaikea. Liian rento tyyli ei pure tuossa rinteessä”, Kalle Palander ja maajoukkueen valmentaja Jarno Pirinen totesivat. Sandellin lopullinen sijoitus kauden kolmannessa suurpujottelussa oli 33. Suurpujottelucupin pisteitä Sandellilla on koossa tässä vaiheessa kautta vain yksi, joka tuli kauden avauskilpailusta Söldenistä.

Miesten alppihiihdon maailmancup jatkuu sunnuntaina pujottelulla. Kilpailu lähetetään suorana MTV3 MAX:lla ja Eurosportilla alkaen kello 11.25.